Investicije

Petrokemija započinje remont i investira 45 milijuna kreditnih kuna

Agrovijesti
Petrokemija d.d. Kutina Fotografija: Boris Ščitar/PIXSELL
Petrokemija će obaviti remont postrojenja za proizvodnju mineralnih gnojiva, po obimu jedan od većih u zadnjih nekoliko godina, navode iz Petrokemije.

Kutinska Petrokemija u ponedjeljak je izvijestila kako započinje remont postrojenja za proizvodnju mineralnih gnojiva. To je investicija vrijedna 45 milijuna kuna, većim dijelom iz kredita Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR).

Petrokemija će obaviti remont postrojenja za proizvodnju mineralnih gnojiva, po obimu radova jedan od većih uzadnjih nekoliko godina, navode iz Petrokemije.

Remont započinje danas, 27. lipnja, obustavom rada postrojenja UREA 2, a zatim će 1. srpnja biti zaustavljena i ostala proizvodna postrojenja.

Radovi će se odvijati u srpnja, a ponovni start postrojenja Amonijak planira se za 1. kolovoza nakon čega će uslijediti start ostalih postrojenja, ističu iz Petrokemije.

Napominju kako će za remonta biti realizirana investicija Mjera M7 na postrojenju UREA, čime će se značajno poboljšati ekološki standard, odnosno smanjenje onečišćenja otpadnih voda.

Zbog poboljšanja energetske učinkovitosti Petrokemija, kako navode, financira izgradnju visokotlačnoga plinovoda od PMRS Kutina 1 do tvorničkoga kruga (podzemni cjevovod) i dalje do postrojenja za proizvodnju amonijaka (nadzemni cjevovod).

Vrijednost investicije je 45 milijuna kuna, a većim dijelom financirana je putem HBOR-ova programa Kreditiranje projekata zaštite okoliša, energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Iz Petrokemije ističu da su u tekućem razdoblju osigurane dovoljne količine zaliha mineralnih gnojiva kako bi se zadovoljila predviđena potražnja na domaćem i inozemnom tržištu.

 

  • Avatar
    susanmichael 26. Siječanj 2017. u 08:45 Jeste li u potrazi za kredit? Imate pravo mjesto za svoj kredit rješenja upravo ovdje! Global Finance ograničena davati kredite tvrtkama i pojedincima na niske i pristupačne kamatnu stopu od 3,2%. Molimo da nas kontaktirate putem e-maila danas putem susanmichael@eglobalfinance.com
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje