PREDSJETVENI SKUP ŽITO GRUPE

Pipunić kooperantima: Slavonci ne trebaju nikoga čekati, nego se pouzdati u vlastito znanje i rad

Agrovijesti
Marko Pipunić Fotografija: Davor Javorović/PIXSELL
Na predsjetvenom skupu Tvornice ulja Čepin i Žito grupe, koji je održan u poslovno-rekreacijskom centru Ovčara, okupio se veliki broj poljoprivrednika i poslovnih suradnika Žito grupacije.

Okupljenim proizvođačima obratio se Marko Pipunić, predsjednik Uprave Žita.

- Ovakvi dani u poljoprivredi kad imamo vremena za okupljanja su rijetkost, jer uskoro već kreće sjetva. Kako bismo što bolje iskoristili vrijeme i postigli što bolje poslovne rezultate, bitno je podijeliti uloge - rekao je Pipunić i podsjetio kako su ove godine završili investicije u Tvornicu ulja Čepin i prije 15-ak dana je krenula ekstrakcija, piše Glas Slavonije.

- Uljara će biti vaš partner i u budućnosti za otkup vašeg uroda. Poljoprivrednicima je cilj da budu isplaćeni na vrijeme i po fer cijeni, a nama je u interesu da dobijemo kvalitetnu sirovinu - rekao je Pipunić i dodao kako će ponuditi najbolju moguću cijenu koja se u tom trenutku može postići na tržištu. Istaknuo je i kako će, s novom uljarom, popraviti rezultate iskoristivosti na suncokretu i drugim uljaricama, pa će biti prostora za praćenje “plafonske cijene” i ostvarivanja dobre suradnje. Pipunić je poručio i kako se tijekom višegodišnje suradnje s kooperantima razvio poseban odnos te ih on sve doživljava kao dio velike obitelji.

- Smatram kako se ne treba dijeliti, posebice jer su Slavoniju prvo osiromašili, a sad svi obećavaju pomoć - rekao je Pipunić i poručio kako Slavonci ne trebaju nikoga čekati, nego se trebaju pouzdati u vlastito znanje i rad te bogate prirodne resurse.

- Znanje se dijeljenjem množi, a zajedno možemo izgraditi svjetliju budućnost - zaključio je Pipunić i najavio novi investicijski ciklus s gradnjom novog kongresnog centra koji će se svečano otvoriti 30. lipnja, kada je zakazao i veliko druženje Žito grupacije s poslovnim partnerima, djelatnicima i suradnicima. 

  • Avatar
    ministar 02. Ožujak 2017. u 22:17 uzdaj se use i u svoje kljuse....al naše je uginulo odavno...kljuse...
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje