Pivovare

Pivovara iz Tuzle izvozi u Kuvajt, Tursku i Saudijsku Arabiju

Agrovijesti
Pivara Tuzla Fotografija: pivaratuzla.ba
Unatoč svim teškoćama sa kojima se susreće tuzlanska Pivara je u prošloj godini ostvarila investicije u iznosu od 2,3 miliona KM, čime je u potpunosti realizirala svoj poslovni plan. Najavljuju i nove investicije

"Najavljeno povećanje trošarina na pivo i gorivo u Bosni i Hercegovini dovest će industriju piva u BiH u izuzetno težak položaj", smatra direktor Pivare Tuzla Fahrudin Salihović. Salihiović je za BiH medije izjavio kako je prijedlog povećanja trošarina na pivo i gorivo od 0,15 KM po litru osmišljen bez konzultacija sa predstavnicima domaćih pivovara i  nije dio strategije o trošarinama u BiH. Salihović upozorava da bi ostvarivanjem najava došlo do potpunog kraha industrije za proizvodnju piva koja je već pala na niske grane.

Unatoč svim teškoćama sa kojima se susreće, tuzlanska Pivara je u prošloj godini ostvarila investicije u iznosu od 2,3 milijuna KM, čime je u potpunosti realizirala svoj poslovni plan. Najavljuju i nove investicije. 

Kada je u pitanju izvoz izvan granica BiH, Pivara Tuzla nastavlja svoj uspješan trend. Nakon Turske, tuzlanski proizvodi u idućih nekoliko dana bit će plasirani i u Kuvajt te Saudijsku Arabiju.

"Ugovori su već na stolu, a izvoz prvih količina naše prirodne mineralne vode koju crpimo iz naših izvora i blago gaziranog soka Laganese očekujemo u narednih desetak dana. Mi želimo graditi BiH i želimo svim silama pokušati dokazati ljudima da mi imamo resurse, dobru kvalitetu i prirodno bogatstvo koje trebamo u potpunosti iskoristiti i plasirati na tržište širom svijeta", nastavlja Salihović.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje