Manifestacije

Plenković u Stonu razgovarao sa školjkarima i ribarima, Vlada potiče školjkare

Agrovijesti
Kamenice Fotografija: Morana Begač
Predsjednik Vlade Andrej Plenković u subotu je u Stonu posjetio manifestaciju "Dan malostonske kamenice", gdje je na sastanku sa školjkarima i ribarima istaknuo da Vlada konkretnim potporama potiče školjkare kako bi njihova aktivnost bila što uspješnija, osobito u vrijeme turističke sezone.

Školjkari i ribari su me izvjestili kako ide proizvodnja kamenica i dagnji u Malostonskom zaljevu, gdje se proizvodi 60 posto cjelokupnih količina kamenica u Hrvatskoj," izjavio je novinarima premijer Plenković nakon sastanka.
 Također je rekao da Vlada stvara zakonski okvir, ali i konkretnim potporama potiče školjkare kako bi njihova aktivnost bila što uspješnija, osobito u vrijeme turističke sezone.
 Na upit jesu li ga školjkari izvijestili o planu izgradnje turističkog kompleksa u malostonskom zaljevu koji bi mogao ugroziti školjkarstvo u zaljevu, premijer Plenković je rekao da o tome danas nije bilo riječi, nego se razgovaralo općenito o studijama zaštite okoliša.
 "Postoji problem koji školjkari imaju s predatorima i razgovarali smo kako pomoći novom tehnologijom da se taj problem riješi", dodao je.

 Sastanku premijera Plenkovića sa školjkarima i ribarima nazočili su i župan dubrovačko-neretvantski Nikola Dobroslavić te predstavnici četiriju općina iz Malostonskog zaljeva.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje