Srbija

Počela gradnja tvornice za proizvodnju i preradu povrća u Dobrincima

Agrovijesti
Prerada povrća Fotografija: Thinkstock
Talijanska tvrtka “La Linea Verde” u Dobrincima je započela radove na izgradnji tvornice za proizvodnju i preradu povrća.

Svečanim polaganjem kamena temeljca u Dobrincima je obilježen početak radova na izgradnji tvornice za proizvodnju i preradu povrća. Riječ je o investiciji vrijednoj 8 milijuna eura talijanske tvrtke “La Linea Verde”, a tvornica u Dobrincima će u naredne tri godine zaposliti 150 radnika, donosi Poljomagazin. Kamen temeljac su položili Branislav Ignjatović generalni direktor tvrtke “La Linea Verde” u Srbiji, Slađan Mančić predsjednik općine Ruma i Dragan Stevanović državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva.

U novom postrojenju u Dobrincima proizvoditi će se po najnovijim standardima Europske unije, uz primjenu suvremenih tehnologija koje daju zdravstveno siguran proizvod, istaknuo je komercijalni direktor tvrtke “La Linea Verde” u Srbiji Đoko Đokić.

“Važno je što će ovdje posao dobiti 150 radnika iz Dobrinaca i okolnih sela i to nas jako veseli. Međutim, značaj ove investicije se ogleda i u tome što će ona omogućiti malim poljoprivrednim gospodarstvima da postanu kooperanti ove tvrtke i ostvare prihod kroz plasteničku i drugu proizvodnju. Ruma je u ovom trenutku jedno veliko gradilište. Pored tvornice  u poodmakloj fazi je i izgradnja još četiri proizvodna pogona”, rekao je predsjednike općine Ruma Slađan Mančić.

Tvornica u Dobrincima će se prostirati na oko 5.600 metara kvadratnih, a u njoj će se proizvoditi obrok salate i oprane salate spremne za konzumiranje. Općina Ruma ima podršku republičke i pokrajinske Vlade, ali je ta podrška apsolutno zaslužena, ocjenili su Dragan Stevanović i Damir Zobenica potpredsjednik Skupštine AP Vojvodine.

Ozbiljna i velika poljoprivredna investicija poput tvornice je više nego dobrodošla, istaknuo je Katanić. “Naši poljoprivrednici samo udruženi mogu biti konkurentni na domaćem, europskom i svjetskom tržištu. Vezujući naše ljude u kooperativni odnos, sa zagarantiranom cijenom, sa sigurnim ugovorima, ovo je investicija sa dugoročnim pozitivnim efektom za povrtarstvo”, smatra Katanić.

Početak rada se očekuje na proljeće sljedeće godine. Planirano je i podizanje plastenika oko tvornice na površini od oko 20 hektara.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje