Jagode

Počinje sezona jagoda u britanskim supermarketima

Agrovijesti
Jagode Fotografija: Pixabay
Unatoč hladnom valu tijekom vegetacije, Tesco je počeo prikupljati britanske jagode četiri dana prije nego prošle godine.

Rani dolazak voća slijedi općenito blagu zimu u Engleskoj. Bilo je nekoliko hladnih dijelova, ali nedovoljno ozbiljnih da ugroze uvjete rasta.

Tesco tvrdi da je rana prodaja moguća zbog sorte koja rano cvjeta – Fleurette – kao i najnovijih tehnika proizvodnje. „Radili smo s jednim od naših dugogodišnjih uzgajivača na repliciranju savršenih uzgojnih uvjeta jagoda na vrhuncu sezone u Velikoj Britaniji kako bi pomogli potrošačima da uživaju u najdražem engleskom voću što ranije,“ kaže kupac jagoda za Tesco Henry Maulik.

Borba za prve u godini

Tradicionalna britanska sezona jagoda traje od svibnja do rujna no sada može trajati i do devet mjeseci, prema Tescu. „Dolazak prvih engleskih jagoda su sjajne vijesti za one koji žude za dužim, svjetlijim danima, je nije to nije samo simbol početka britanske uzgojne sezone već i najava početka proljeća.“

Iako Tesco tvrdi da njihove engleske jagode pobjeđuju u utrci proizvodnje prvih, Waitrose je danas također pustio u prodaju svoje engleske jagode i tvrdi slične tvrdnje kako je "prvi supermarket ove godine koji ih je uveo.“

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje