POVRTLARI KREĆU U SADNJU

Podravka će u Virovitici graditi sušaru za povrće

Agrovijesti
Vegeta Fotografija: Podravka
Prema navedenom, povrtlari s područja Virovitičko-podravske županije proizvodit će kulture koje su potrebne za Vegetu, odnosno mrkvu, celer, pastrnjak, peršin, luk i krumpir.

Podravka će u Virovitici graditi sušaru za povrće, a povrtlari s područja Virovitičko-podravske županije proizvodit će mrkvu, celer, pastrnjak, peršin, luk i krumpir za Vegetu, objavljeno je na gradskim stranicama. Sukus je to razgovora koji su održali predstavnici Podravke, uz direktora za proizvodnju Zdravka Dimača, sa županom Igorom Androvićem, gradonačelnikom grada Virovitice Ivicom Kirnom, načelnicima općina kao i predstavnicima poljoprivrednih poduzeća i struktura s područja Virovitičko-podravske županije.

I župan Andrović, kao i gradonačelnik Kirin, podcrtali su, kako ovom projektu, koji će dati dodatan gospodarski zamah ovom području, daju punu potporu. Kako se moglo čuti na sastanku, punu potporu ovom projektu daje i Vlada RH, premijer Andrej Plenković, kao i ministar poljoprivrede, budući potpredsjednik Vlade RH, Tomislav Tolušić, te ministarstvo poljoprivrede.

Prema navedenom, povrtlari s područja Virovitičko-podravske županije proizvodit će kulture koje su potrebne za Vegetu, odnosno mrkvu, celer, pastrnjak, peršin, luk i krumpir. Godišnje će biti potrebno oko 40.000 tona svježeg povrća, kako bi se dobilo oko 3.500 tona sušenog povrća potrebnog za Vegetu. Tvornica bi u Virovitici trebala biti završena u roku od dvije godine.

Time će se otvoriti nova radna mjesta (slična tvornica u Poljskoj zapošljava 120 ljudi nap.a.), no ona će otvoriti vrata brojnim kooperantima s područja Virovitice, kao i Virovitičko-podravske županije, koja ima značajne komparative prednosti, između ostalog jedan završeni sustav navodnjavanja, te u skoroj budućnosti još četiri (Novi Gradac – Detkovac i Đolta koji će se uskoro graditi, te Kapinci – Vaška II. faza i Lukač. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje