NARUČIVANJE HRANE

Podravka i Microsoft organiziraju prvi Business Hackathon

Agrovijesti
Podravka Fotografija: Marijan Šušenj/PIXSELL
Sudjelovat će tri tima stručnjaka iz Podravke i Microsofta, pridružit će se programeri iz IT tvrtke Comping, a dvodnevno događanje ispunit će i IT Bits radionice za timove te cooking show Podravkinih promotora kulinarstva

U ponedjeljak i utorak, 27. i 28. lipnja, u prostorijama Podravke u Koprivnici održat će se prvi Business Hackathon Podravke i Microsofta Hrvatska tijekom kojega će informatički stručnjaci imati zadatak u 48 sati bez prekida razviti inovativni sustav koji će omogućiti online naručivanje Podravkinih jela iz Food Solution segmenta, uz predikciju kategorije jela u određenome vremenskom razdoblju, najavili su u četvrtak iz Podravke i Microsofta Hrvatske.  

Business Hackathon nova je Microsoftova inicijativa putem koje lokalni i regionalni Microsoftovi stručnjaci, u suradnji s jednim ili više Microsoftovih korisnika, testiraju nove koncepte i rješenja s novim prihodovnim modelima u okviru konkretnih poslovnih problema. Inovativnost sustava za naručivanje Podravkinih jela, na kojem će sljedeći tjedan raditi vrhunski stručnjaci, leži u predviđanju asortimana i količine hrane, utemeljenom na dotadašnjim narudžbama, profilu gostiju i vrsti ugostiteljskog objekta koji će softver implementirati. To će rezultirati bržim, jednostavnijim i preciznijim naručivanjem jela.

U Hackthonu će sudjelovati tri tima stručnjaka iz Podravke i Microsofta, pridružit će im se i programeri iz IT tvrtke Comping, a dvodnevno događanje ispunit će i IT Bits radionice za timove te cooking show Podravkinih promotora kulinarstva.

Proizvodnja gotovih jela za hotele

Podravkin projekt Food Solution pokrenut je nedavno, a riječ je o proizvodnji gotovih jela za hotele i toploteke, po najvišim nutricionističkim standardima. U kvalitetu ovoga rješenja uvjerila se i vodeća hrvatska turistička kompanija Maistra pa se uključila kao partner Hackathona, ponudivši svoje iskustvo s gostima i narudžbom jela kao predložak za rad programera.

Događaj se organizira s  ciljem stvaranja softverskoga prototipa za rješavanje poslovnoga problema ili unaprjeđenja modela, uz blisku suradnju  softverskih i hardverskih developera, grafičkih dizajnera i dizajnera sučelja te sistemskih administratora. Riječ hackathon  dolazi iz riječi hack i marathon. Hackathon obično traje od jednoga do tjedan dana.    

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje