Nema gužve

Podravka otkupljuje pšenicu, poljoprivrednici zadovoljni suradnjom

Agrovijesti
Pšenica Fotografija: Pixabay
Od prošlog tjedna svakog dana od 7 do 23 podravski poljoprivrednici mogu svoju pšenicu predati Podravci

Prošlog tjedna koprivnička Podravka je počela otkupljivati pšenicu. Podravski poljoprivrednici mogu je predati svakog dana od 7 do 23 sata, a kolona se može formirati u Ulici Ivana Česmičkog iz smjera Danice. 

Reporter portala ePodravina Marko Dedić obišao je u četvrtak ratare koji svoju pšenicu odvoze u Podravku. Dočekala su ga dva, tri traktora, nekoliko kamiona i automobili s prikolicama koji su strpljivo, ali ne odviše dugo čekali svoj red. 

Jedan od onih koji su stigli posljednjim od navedenih prijevoznih sredstava, automobilom, bio je Stevo Habijanović iz Križevaca. Točnije, iz sela Ruševac.

"Urod je bio prosječan, od 3,5 do 3,7 tone po rali zemlje. Ove sam godine zadovoljan. Vidjet ćemo kakve cijene Podravka daje, nadam se da će biti barem kuna. Ne surađujem uvijek s njima, ali kada da, najviše vozim radi brašna, suradnja je dobra. Danas sam prvi put došao, nije velika gužva, znali smo čekati i cijeli dan", rekao je poljoprivrednik za ePodravinu

Ovogodišnja otkupna cijena premium klase iznosi 1,20 kuna po kilogramu, za prvu klasu od 1,05 do 1,13 kuna po kilogramu, za drugu klasu od 0,97 do 1,05 kuna po kilogramu, za treću klasu od 0,88 do 0,96 kuna po kilogramu te za četvrtu klasu 0,87 kuna po kilogramu.