INICIJATIVA HGK

Podravka sudjelovala na gospodarskom forumu Kalinjingradska oblast – Hrvatska, perspektive suradnje

Agrovijesti
Podravka u Rusiji Fotografija: Podravka d.d.
Podravka podržala inicijativu HGK „Sport povezuje biznis“ i projekt „Glazba uz sport“ pod nazivom „Biseri hrvatsko-ruske klasične glazbe“

U sklopu inicijative Hrvatske gospodarske komore „Sport povezuje biznis“ od 14. do 16. lipnja u Kalinjingradu u Rusiji,održan je Gospodarski forum Kaljiningradska oblast – Hrvatska, perspektive suradnje, na kojem su sudjelovali i predstavnici Podravke.

Podravka u Rusiji
Podravka, jedna od vodećih prehrambenih kompanija u jugoistočnoj, srednjoj i istočnoj Europi, već više od 50 godina uspješno posluje na tržištu Ruske Federacije. Pozitivni trendovi u poslovanju nastavljaju se, a posljedica su dogovora ostvarenih prilikom poslovnih susreta poput ovog.

Podravkau Rusiji već godinama ostvaruje stabilan udio na tržištu u kategoriji univerzalnih začina u iznosu od 13 posto koji planira povećati na 19 posto do 2022. godine. Na dobrim temeljima koji su izgrađeni s Vegetom, čije je crveno-bijelo pakiranje i bilo posebno dizajnirano za ovo tržište, Podravka planira razvijati i ostale kategorije proizvoda i ostvarivati rast u njihovim segmentima. U narednom razdoblju fokus će tako biti na proizvodima od rajčice i tjesteninama, dok se planira porast udjela na tržištu u segmentu juha iz vrećice i specijalnim začinima.

„Zadovoljni smo što već više od 50 godina uspješno poslujemo na ruskom tržištu.Imamo jasnu strategiju za povećanje tržišnih udjela u svim kategorijama proizvoda s kojima smo prisutni na ovako velikom i zahtjevnom tržištu i ostvarivanje rasta u njihovim segmentima, ali i za razvijanje novih.Susreti s predstavnicima ruskih kompanija, poput ovog, prilika su za učvršćivanje poslovnih odnosa i bolje povezivanje s ruskim gospodarstvenicima“, istaknuo je Marin Pucar, predsjednik Uprave.

Podravka u Rusiji
Tržište Ruske federacije ima vrlo velike potencijale za daljnji razvoj Podravkinog poslovanja, a inicijative poput ove pod nazivom „Sport povezuje biznis“ tome dodatno pozitivno doprinose.

Nakon održanih sastanaka između brojnih hrvatskih i ruskih kompanija, Podravkini promotori kulinarstva su za sve okupljene pripremili prigodan ručak koji su zamislili kao prezentaciju specijaliteta hrvatske kuhinje te priliku za isprobavanje hrvatskih okusa i proizvoda koji tek trebaju osvojiti ruske. Tako su između ostalog mogli probati specijalitete inspirirane Mediteranom poput: foccacies maslinama i mediteranskim biljem, savitka od pršuta i skute na matovilcu, hobotnice na salatu, Istarske maneštre, rižota s kozicama, tjestenina sa tartufima, brudeta od jadranskih lignji sa grahom i ječmom s palentom, pilećeg filea u korici mediteranskog bilja s glaziranim povrćem na maslacu, filea ribe na žaru s blitvom i krumpirom te Dalmatinsku pašticada s njokima.

Hrvatska gospodarska komora pokrenula je inicijativu „Sport povezuje biznis“ s ciljem unapređenja gospodarskih odnosa i suradnje između Rusije i Hrvatske. Prije krize vrijednost razmjene Hrvatske i Rusije dosezala je 3,4 milijarde dolara, a tek je u 2017. godini postignuta stabilizacijakoja je predstavljala približavanjeprijašnjim vrijednostima.

Podravka u Rusiji
Svjesni da su kultura i sport najsnažniji ambasadori svoje zemlje u svijetu, Podravka je također podržala projekt „Glazba uz sport“ pod nazivom „Biseri hrvatsko-ruske klasične glazbe“. Glazbeno društvo P. I. Čajkovski iz Dugopolja je uz Simfonijski orkestar iz Kaljiningrada i uz hrvatske izvođače Martinu Zadro, sopranisticu, Biljanu Kovač, kontraaltisticu, Domagoja Dorotić, tenor, SašuČano, bas-bariton i Vedranu Kovač, pijanisticu, održalo koncert u kaljiningradskoj Katedrali.

Uz kulturnu manifestaciju i sportski događaj dobiva jednu novu, značajniju dimenziju te se na poseban način i u posebnoj prilici glazba i sport nadopunjuju.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje