stimulacija za trud

Podravkini radnici idućeg tjedna dobivaju nagradu za dobre rezultate

Agrovijesti
Podravka Fotografija: Marijan Šušenj/PIXSELL
Prema nedavnoj odluci uprave, radnicima će na račune sjesti 1250 kuna neto. Osim toga, od 1. travnja zaposleni u tri tvrtke dobivat će i veće plaće te nagradni dodatak u mjesečnom iznosu od 250 kuna,

Idući tjedan svim radnicima Podravke, Belupa i rovinjske Mirne isplatit će se jednokratna nagrada za dobre poslovne rezultate u protekloj godini.

Prema nedavnoj odluci uprave, radnicima će na račune sjesti 1250 kuna neto. Osim toga, od 1. travnja zaposleni u tri tvrtke dobivat će i veće plaće te nagradni dodatak u mjesečnom iznosu od 250 kuna, javlja Danica.hr.

Paket mjera obuhvaća oko 3300 radnika, a najveće apsolutno povećanje primanja imat će zaposleni s najnižom kvalifikacijom i malim brojem godina staža. 

Tako će za travanj, s isplatom u svibnju, plaće radnika s najnižom stručnom spremom bez staža koji ne ostvaruju dodatke za smjenski rad porasti za oko 500 kuna.

Ako isti radnik ima više od 10 godina staža i ostvaruje prosječne posebne dodatke za smjenski rad i uvjete rada, dobivat će povišicu od najmanje 700 kuna.

Za KV i VKV radnike s koeficijentom 2,33 primanja će zbog povećanja učinka i mjesečnog dodatka biti veća za oko 390 kuna, dok će za VSS radnike s najvišim tarifnim koeficijentom složenosti plaće porasti za oko 515 kuna.

Uprava Podravke predvođena Martinom Dalić tom je odlukom amortizirala galopirajuće nezadovoljstvo zbog niskih plaća u pogonima, zbog čega je dio ‘buntovnika’ čak bio prijetio štrajkom.

Čini se kako je nakon odluke o većim plaćama propao i pokušaj smjene glavne Podravkine sindikalistice Ksenije Horvat. Radnici su skupljali potpise za njezinu smjenu, ali izgleda da nisu uspjeli prikupiti dovoljno.