Projekt

Pokreće se seljačka tržnica u Oroslavju

Agrovijesti
Tržnica Fotografija: Pixabay
Pozivaju se svi zainteresirani vlasnici OPG-ova koji pokazuju interes za prodaju svojih proizvoda na seljačkoj tržnici u Oroslavju da se jave i predbilježe u LAG-u „Zeleni bregi

U sklopu projekta „GREEN POINT  – put do zdravlja“ u Oroslavju u blizini Doma kulture Oroslavje pokreće se seljačka tržnica, mjesto na kojem kupci i turisti imaju mogućnost kupiti kvalitetne organske proizvode iz kontrolirane lokalne proizvodnje. Također, proizvođačima se na taj način omogućuje lakši pristup kupcima, odnosno pruža im se mogućnost proširenja prodaje i izravnog plasmana njihovih proizvoda. Na toj tržnici robu mogu prodavati samo proizvođači ili članovi njihova domaćinstva upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava. Jedini uvjet je da prodaju vlastite proizvode za čiju su proizvodnju registrirani – objasnila je Elizabeta Škvorčec, voditeljica Glavnog ureda LAG-a Zeleni bregi.

Grad Oroslavje ima lokaciju, odnosno, u Prostornom planu grada nalazi se mjesto gdje bi se smjestila seljačka tržnica te dovoljno zainteresiranih ljudi koji bi prodavali svoje proizvode na toj tržnici i naravno dovoljno zainteresiranih koji bi kupovali njihove proizvode, jer valja napomenuti da u okolnim općinama i gradovima takve tržnice ne postoje.

Ideja za ovaj projekt nastala je na radnim skupinama u sklopu izrade Lokalna razvojna strategija LAG-a „Zeleni bregi“ za razdoblje od 2014. do 2020. godine, a projekt je ujedno upisan u bazi projekata LAG-a „Zeleni bregi“.

Pozivaju se svi zainteresirani vlasnici OPG-ova koji pokazuju interes za prodaju svojih proizvoda na seljačkoj tržnici u Oroslavju da se jave i predbilježe u LAG-u „Zeleni bregi“ do 15. listopada da ispune obrazac o potencijalnim poljoprivrednim proizvodima koje bi željeli prodavati, o danima u tjednu kada bi prodavali, o podacima OPG-a i dr.

Javiti se možete svakog radnog dana od 7 do 15 sati djelatnicima LAG-a „Zeleni bregi“ na telefon 049/410-656, na mail lag.zelenibregi@gmail.com ili osobno u prostorijama LAG „Zeleni bregi“ (Oro tržnica, prvi kat, A.Gredičaka 12/A, Oroslavje).

Projekt „GREEN POINT – put do zdravlja“ u skladu je sa Županijskim programom djelovanja za mlade Krapinsko-zagorske županije 2012. - 2016. i s Lokalnim programom za mlade u Oroslavju 2015. - 2020. Projekt financira Krapinsko-zagorska županija, a provodi LAG „Zeleni bregi“.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje