Ivica Todorić

Političkih previranja je bilo i bit će, ali ne smiju negativno djelovati na gospodarstvo

Agrovijesti
Agrokor i belgijski Ardo investiraju u Vinku Fotografija: agrokor.hr
Predsjednik Agrokor koncerna Ivica Todorić izjavio je u srijedu u Vinkovcima kako je uvijek bilo političkih previranja i bit će ih, ali kako ona ne smiju negativno djelovati na gospodarstvo.

"Treba raditi. Svi znamo što i kako. U raznim fondovima ima toliko novca, a mi ga ne znamo iskoristiti. Moramo početi donositi odluke i angažirati se jače u provođenju interesa države, a to su investicije", rekao je Todorić odgovarajući na upite novinara u Vinkovcima gdje je s predstavnicima belgijske Ardo Grupe potpisao ugovor o međusobnoj suradnji, ukupne vrijednosti 400 milijuna kuna, a kojim te dvije kompanije postaju ravnopravni vlasnici tvornice Vinka.

Todorić kaže i kako nisu poduzetnicima toliko problem politička previranja, koja su, kako je ocijenio, normalna u državama, već činjenica da kada dođe nova vlada onda je joj treba najmanje sto dana za uhodavanje, "pa počne raditi neke nove strategije i dok se sve to izvrti, prošle četiri godine".

"Po meni, moramo krenuti raditi. Imamo problema sa selom, sa zaposlenošću, konkurentnošću. Ima sada jedan draga i dobra hrvatska veleposlanica u Poljskoj koja je sama nas nazvala i ponudila nam pomoć. Već smo toliko vina izvezli u tu zemlju. Više nego u cijelu regiju okolo. Ta žena jednostavno radi i djeluje. I to je to", poručio je predsjednik Agrokor koncerna. 

Upozorio je i na problem nedostatka radnika. "Mi nemamo radnika. Išli smo u ministarstvo i na Zavod za zapošljavanje jer nam treba 4.000 radnika. Od tih 4.000 javilo nam se 200 od kojih je raditi ostalo samo 40 ljudi. Za nepovjerovat. Ili smo mi krivi ili tamo u tom ministarstvu. Želio bih taj slučaj rasvijetliti i da se oko toga naši mediji zainteresiraju. To je problem Hrvatske, a ne jesu li se koalicije dogovorile ili nisu. Negdje jesu, a negdje nisu. To su procesi ali ovo su problemi", poručio je Todorić.

Problem nedostatka radnika ilustrirao je i primjerom traženja kuhara kojih je, kako je naveo, na zavodu za zapošljavanje 3.000. "Tražili smo u naš hotel kuhare, a nismo dobili niti jednog. To je doista stvarni problem i netko bi ga trebao početi rješavati", rekao je Todorić.

Također je kazao kako je Agrokor jedina kompanija koja je u Hrvatskoj sveprisutna. "Svi govore kao je Todorić veliki proizvođač. Je. Investirali smo šest milijardi kuna u hrvatsku poljoprivredu. Bolje rečeno, uzeo sam šest milijardi kuna i dužan sam šest milijardi kuna koje smo uložili u hrvatsku poljoprivredu i danas smo najveći proizvođači svega", rekao je Todorić, ističući kako je Agrokor pokazao da se u Hrvatskoj može raditi i uspjeti.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje