Obnova

Poljoprivredne škole važan resurs Srbije

Agrovijesti
Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović i ministar prosvjete, znanosti i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević Fotografija: Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije
U Srednjoj poljoprivrednoj prehrambenoj školi Stevan Petrović Brile u Rumi izgrađen je kabinet za veterinarstvo i stočarstvo vrijedan 30 milijuna dinara

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović i ministar prosvjete, znanosti i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević otvorili su 22. ožujka 2017. godine u Srednjoj poljoprivrednoj prehrambenoj školi Stevan Petrović Brile u Rumi novoizgrađeni kabinet za veterinarstvo i stočarstvo vrijedan 30 milijuna dinara, priopćilo je Ministarstvo poljoprivrede. Tom je prilikom istaknuto da su poljoprivredne škole vrlo kvalitetan resurs Srbije, a učenici ovih škola će dati veliki doprinos razvoju zemlje.

Ministar Nedimović je izjavio da nema potencijala za razvoj bez edukacije. "Ove godine prvi put imamo posebnu liniju za mlade poljoprivredne proizvođače gdje ćemo davati zajam u iznosu od 75 posto od vrijednosti projekta za one koje žele ući u poljoprivrednu proizvodnju“, naveo je Nedimović. Ministar je napomenuo da će prednost imati oni koji imaju poljoprivredno obrazovanje bilo da je srednje, više ili fakultet jer je ideja, dodao je, da se spajaju znanje i resursi.

Nedimović je rekao da u ovom kraju postoji veliki interes lokalnih privrednih subjekata koji traže učenike srednjih škola jer oni mogu postati budući zaposlenici i naglasio da oni koji se sami žele baviti poljoprivrednom djelatnošću trebaju imati na raspolaganju pomoć na razini države. "Mi imamo prednost prirodnih resursa koje moramo unaprijediti znanjem, jer je činjenica da se za ovih 20 godina malo radilo na povezivanju obrazovanja i privrede", rekao je Nedimović. 

Ministar Šarčević je rekao da u poljoprivrednim školama postoje elementi nacionalnog modela dualnog obrazovanja i naveo da ta poljoprivredna škola u Rumi spada u vrh najboljih škola u Srbiji. Šarčević je zaključio da će s obzirom na ulaganja i znanje upravo učenici poljoprivrednih škola dati veliki doprinos razvoju zemlje i da je cilj prije svega da oni brže dobiju posao i da se privreda razvija.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje