Upisi na fakultet

Poljoprivredni fakultet postao "hit-fakultet" u Srbiji

Agrovijesti
Obrazovanje Fotografija: Thinkstock
Na Poljoprivrednom fakultetu je prvog dana predaje dokumenata bilo više od 460 prijava, najviše u posljednjih pet godina.

Na državnim fakultetima u Srbiji započeo je upis budućih brucoša, a prvoga dana predaje dokumenata najveći interes, kako je i očekivano, zabilježen je za pravo, elektrotehniku i ekonomiju. Međutim, više mladih nego ikada konkuriralo je za indeks strojarkog, poljoprivrednog i kemijskog fakulteta, što govori o drukčijemu načinu razmišljanja nove generacije mladih.

Elektronskim putem na ETF je stiglo 1200 prijava, na Ekonomskom je oko 700 prijavljenih, a na Pravnome fakultetu je predano oko 1400 prijava. Strojarstvo zasad želi studirati oko 400 kandidata, a na Poljoprivrednom fakultetu je prvoga dana predaje dokumenata bilo više od 460 prijava, najviše u posljednjih pet godina.

Dekan Poljoprivrednoga fakulteta dr Milica Petrović kaže kako je uz dobre mogućnosti zapošljavanja koje nude pojedini programi mnogo napravljeno na popularizaciji putem društvenih mreža, ali i posjetima srednjim školama.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje