ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

Poljoprivrednici, javite se na javni poziv za dodjelu subvencija

Agrovijesti
Traktor Fotografija: Pixabay
Korisnici potpora mogu biti fizičke i pravne osobe upisane u odgovarajuće registre za obavljanje poljoprivredne djelatnosti s poljoprivrednom proizvodnjom i poljoprivrednim površinama na području Šibensko-kninske županije

Šibensko-kninska županija  objavila je Javni poziv za dodjelu subvencija za poticanje razvitka poljoprivrede. Predmet Javnog poziva je dodjela novčanih sredstava za sljedeće aktivnosti –  potpora očuvanju i proširenju stočnog fonda,  potpora mladim poljoprivrednicima (do 41 godinu),  potpora uređenju i poboljšanju kvalitete zemljišta, potpora neproizvodnim ulaganjima neophodnim za poljoprivrednu proizvodnju, potpora za provođenje novih tehnika i znanja u poljoprivrednoj proizvodnji,  potpora malim investicijama u poljoprivredi, potpora za osiguranje poljoprivredne proizvodnje,  potpora osnivanju i zajedničkom djelovanju poljoprivrednih gospodarstava, potpora za sudjelovanje i/ili organiziranje sajmova, manifestacija ili natjecanja te potpora malim investicijama u preradi poljoprivrednih proizvoda.

Korisnici potpora mogu biti fizičke i pravne osobe upisane u odgovarajuće registre za obavljanje poljoprivredne djelatnosti s poljoprivrednom proizvodnjom i poljoprivrednim površinama na području Šibensko-kninske županije.

Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu subvencija za poticanje razvitka poljoprivrede u 2021. godini otvoren je od 2. travnja do 5. svibnja 2021. godine.

Kroz Program razvoja poljoprivrede, za obiteljska poljoprivredna gospodarstva, trgovačka društva i obrte u poljoprivredi u proračunu Šibensko-kninske županije osigurano je 1,7 milijuna kuna, dok je lani taj iznos bio udvostručen u odnosu na 2019. godinu na 1,9 milijuna kuna.