Županijske potpore

Poljoprivrednicima dodijeljeno više od 233 tisuća kuna poticaja

Agrovijesti
Poljoprivrednicima dodijeljeno više od 233 tisuća kuna poticaja Fotografija: zagorje.com
Potpore je primilio deset korisnika koji su zadovoljili sve uvjete na javnom natječaju koji je bio raspisan mjesec dana

Deset je zagorskih OPG – ova ostvarilo potporu Krapinsko – zagorske županije za pokretanje poljoprivredne proizvodnje, a danas je potpisan ugovor s njim sedam koji su došli u prostore Županije, piše Zagorski list. Riječ je o OPG – ima Anka Novosel, Božena Benkotić, Daniel Borošak, Ana Meštrović, Zvonko Hursa, Jasenka Bukina i Stjepan Medvedec.

-Na natječaj su zaprimljene 22 prijave, a deset ih se pokazalo potpunima pa su njima dana novčana sredstva. Prihvatljivi su bili oni korisnici čija su poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik, a ekonomska im je veličina do 2000 eura – rekao je zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek. Župan Kolar čestitao je poljoprivrednicima te im rekao da su ove potpore pomoć da pokrenu određeni segment proizvodnje te da se nakon tog pokretanja mogu javiti na natječaje Europske unije. - Ove mjere su za odlikaše, a vi to jeste. Uz ovu novčanu pomoć dalje ćete moći razvijati svoje OPG – ove, a mi ćemo vas pratiti i posijetiti nakon što uložite ova sredstva – zaključio je Kolar.

A poljoprivrednici će potpore iskoristiti za, primjerice, podizanje nasada lješnjaka, tayberrya, kupnju ili zakup zemljišta, kupnju krmači, plastenika i sl. Maksimalan iznos koji je pojedini OPG mogao dobiti je 30 tisuća kuna.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje