PROJEKT "BEE FRIENDS" U KUTINI

Poljski pčelari posjetili Moslavinu

Agrovijesti
Pčele, med Fotografija: Pixabay
Kutinu i Moslavinu posjetilo je 60 pčelara iz Poljske

Kutinu i Moslavinu posjetilo je 60 pčelara iz Poljske u sklopu međunarodnog projekta suradnje „Bee Friends“ kojeg provode LAG-ovi Ziemia Pszczynska i Zywiecki Raj iz Poljske te LAG 5 iz Orebića i LAG Moslavina. Riječ je o uzvratnom posjetu poljskih pčelara, nakon što su lani hrvatski pčelari obišli partnerske LAG-ove i upoznali se s tamošnjim pčelarstvom.

– Suradnja započeta u Poljskoj dobro se razvija i nadam se da će pčelari u razmjeni iskustava puno naučiti jedni od drugih. Poljski pčelari nama su predstavili urbano pčelarenje, a mi njima kao novost predstavljamo Hotel za pčele koji je pokrenuo OPG Balja u Garešnici – istaknula je Anica Lenart, voditeljica LAG-a Moslavina istaknuvši kako je riječ o vrlo bitnom projektu koji ima za cilj razviti svijest o medu i pčelarstvu, ali i razmjenu iskustva pčelara.

Predsjednik LAG-a Moslavina Zlatko Babić, podsjetio je kako je Poljska najuspješnija članica Europske unije u povlačenju sredstava iz EU fondova za razvoj poljoprivrede te je izrazio uvjerenje kako će hrvatski pčelari od kolega iz Poljske moći koristiti iskustva u poticanju razvoja pčelarstva. – Ako Hrvatska od neke zemlje može naučiti nešto, to je sigurno Poljska koja je prošla ovo što Hrvatska prolazi sada. Poljska je iskusna u povlačenju novca iz fondova EU – zaključio je 
Babić.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje