Bogat program

Porečki Institut za poljoprivredu i turizam slavi 145. rođendan

Agrovijesti
Fotografija:
Organizira se i 'rođendanski' znanstveni skup pod nazivom „Održivi razvoj poljoprivrede i turizma u kontekstu klimatskih promjena“ koji će se održati online putem aplikacije Zoom, u četvrtak, 12. studenog, s početkom u 11:00 sati.

Institut za poljoprivredu i turizam organizira znanstveni skup povodom svoje 145. obljetnice djelovanja. Znanstveni skup pod nazivom „Održivi razvoj poljoprivrede i turizma u kontekstu klimatskih promjena“ održat će se online putem aplikacije Zoom, u četvrtak, 12. studenog, s početkom u 11:00 sati.

Održivi razvoj Hrvatske podrazumijeva snažno razvijen poljoprivredni i turistički sektor, koji čine temelj gospodarskog i svekolikog razvitka. Konačni cilj organizatora Znanstvenog skupa je doprinijeti daljnjem razvoju poljoprivrede i turizma u uvjetima aktualnih klimatskih promjena, s posebnim osvrtom na područje Istre te na taj način obilježiti visokih 145 godina postojanja i djelovanja jedne od najstarijih znanstveno-istraživačkih ustanova s područja poljoprivrede i turizma u nas – Instituta za poljoprivredu i turizam u Poreču, piše portal Istra Terra magica. 

Organizatori skupa su Razred za prirodne znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Akademik Ferdo Bašić, predsjednik znanstvenog skupa, zatim Akademija poljoprivrednih znanosti, Akademik Franjo Tomić, predsjednik znanstvenog odbora, te Institut za poljoprivredu i turizam, čiji je ravnatelj dr. sc. Dean Ban predsjednik organizacijskog odbora.

Suorganizatori skupa su sveučilišta, fakulteti, veleučilišta i instituti iz područja biotehničkih i društvenih znanosti iz cijele Hrvatske, u okviru prezentacije postera bit će prikazani rezultati 46 radova iz područja poljoprivrednih (Bilinogojstvo, Prehrambena tehnologija, Agro-ekologija, Agrarna ekonomija i Animalne znanosti) i društvenih znanosti.