zanimljivosti

Porsche ima novi proizvod - med i košnice pčela

Agrovijesti
Pčele, med, pčelarstvo Fotografija: Pixabay
Ovoga puta, njemačka kompanija je iznenadila nečim potpuno drugačijim. Kao dio svog programa održivog razvoja, Porsche je predstavio vlastiti med.

Svi znamo da Porsche pravi kvalitetne sportske i luksuzne automobile. Ovoga puta, njemačka kompanija je iznenadila nečim potpuno drugačijim. Kao dio svog programa održivog razvoja, Porsche je predstavio vlastiti med.

Preko 25 pčelinjih kolonija smješteno je u okolici Porsche tvornice u Laipzigu, u Njemačkoj. Iako su košnice formirane u svibnju ove godine, njemački proizvođač uspio je proizvesti čak 1,5 milijuna pčela, koje su već dale oko 400 kilograma meda. Med se može kupiti pod imenom "Turbienchen".

Pčele su samo jedan u nizu ekoloških projekata koje organizira marka Porsche. Tako je 2002. godine, ta njemačka kompanija oformila rezervat ponija (exmoor) i bikova, u kojem žive i jeleni, ptice i zečevi. Porsche se odlučio za podršku razvoju pčela, jer su paraziti, pesticidi i nedostatak biotopa učinili da se populacija pčela u Njemačkoj dramatično smanji.

Porsche planira proširiti kolonije pčela već iduće godine. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje