NOVE CIJENE

Posjet Park-šumi Jankovac za samo 10 kuna

Agrovijesti
Šuma Fotografija: Pixabay
Prošle godine Park prirode Papuk zabilježio je rekordni rast broja posjetitelja od 31 posto u odnosu na godinu ranije - lani ga je obišlo 7470 posjetitelja, a u 2016. godini njih 5685.

Od 1. siječnja 2018. godine svi odrasli posjetitelji Park-šume Jankovac plaćaju pojedinačnu cijenu ulaznica u iznosu od samo 10 kuna, dok je djeci omogućen besplatni ulaz, objavila je u utorak uprava Parka prirode Papuk.

 Inače, do sada su ulaznicu na čitavom području Parka plaćale samo organizirane grupe (25 kuna odrasli, 20 kuna djeca, planinari i umirovljenici).

 Ravnatelj Parka prirode Papuk Alen Jurenac kazao je kako su se na smanjenje cijene odlučili radi ujednačavanja statusa posjetitelja, i to samo za područje Park-šume Jankovac, a u cijenu ulaznice bit će uključen turistički obilazak Grofove staze uz stručnu pratnju i promotivni letak.

 "Uz dosadašnja višemilijunska ulaganja ostvarena u proteklom razdoblju na širem području Parka prirode Papuk, a posebice u Park šumi Jankovac i uz više od 20 milijuna kuna koje ćemo uložiti u naredne dvije godine, ova simbolična naknada naših posjetitelja trebala bi dati trajni doprinos zaštiti i očuvanju prirode na području najvećeg slavonskog bisera, kojeg moramo sačuvati za sve buduće generacije“, dodao je Jurenac.

 Novim cjenikom uređeni su i potpuno novi edukativni programi prilagođeni potrebama različitih kategorija posjetitelja. Učenici osnovnih i srednjih škola u Požeško-slavonskoj i Virovitičko podravskoj županiji i dalje će po prihvatljivijim uvjetima obilaziti Jankovac, a u narednom razdoblju planira se slična suradnja i sa školama iz svih pet slavonskih županija.

 Prošle godine Park prirode Papuk zabilježio je rekordni rast broja posjetitelja od 31 posto u odnosu na godinu ranije - lani ga je obišlo 7470 posjetitelja, a u 2016. godini njih 5685.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje