Inovacije

Poštari na Novom Zelandu će brzu hranu dostavljati na kućnu adresu

Agrovijesti
KFC fast food Fotografija: Željko Lukunić/PIXSELL
Pošta Novog Zelanda najavila je da će njeni zaposlenici, uz uobičajene pošiljke, dostavljati na kućnu adresu i obroke američkog lanca brze hrane KFC, u pokušaju da nađe novi "recept za uspjeh" budući da količina pisama, koja su činila okosnicu ove djelatnosti, nastavlja padati

Prema pilot projektu, s kojim se krenulo prošlog tjedna u gradu Tauranga kupci lanca brze hrane KFC-a mogu napraviti on line narudžbu, a hranu će im dostavljati vozači novozelandske pošte, izvještava agencija France Press.

Iz kompanije Restoran Brends, koja je KFC-ov operator, kažu kako oni znaju spremiti hranu ali nemaju iskustva u logistici, zbog čega se poštanska usluga prirodno nametnula.

"Pošta Novog Zelanda ima veliku distributivnu mrežu širom zemlje, a KFC je prisutan u većini gradova. Nadam se da ćemo uz podršku pošte i s uslugom dostave na kućnu adresu poslužiti mnogo više potrošača KFC-a na cijelom Novom Zelandu", izjavio je izvršni direktor tvrtke.

Pošta Novog Zelanda se suočila s problemima u digitalnoj eri, pošto su e mail i SMS zamijenili tradicionalna pisma.

Ovo tvrtka u državnom vlasništvu ugasilo je 2.000 radnih mjesta, odnosno otpustilo 20 posto radne snage 2013. godine, a dvije godine kasnije je prešlo na sustav isporuka pošiljki tri dana u tjednu, umjesto ranijih šest dana.

U posljednjem financijskom izvještaju, pošta je navela da pad isporuka pisama znači kako je kompanija gubila do 30 milijuna novozelandskih dolara (21 milijuna američkih dolara) prihoda godišnje.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje