Zdrava i sigurna hrana

Poticanje izvoza agro-hrane promicanjem sigurnosnih standarda EU-a u inozemstvu

Agrovijesti
Djeca, hrana Fotografija: Shutterstock
Nova publikacija, Ensuring food is safe – The veterinary and phytosanitary system of the European Union objašnjava veterinarsko i fitosanitarni sustav EU.

EU ima neke od najopsežnijih sigurnosnih standarda u svijetu i dobro uspostavljen sustav kontrole kako bi se uvjerili da su ti standardi zadovoljeni. No, EU je i tržište otvoreno za svijet, poticanje trgovine s partnerskim zemljama širom svijeta je ključno, a pomaganje proizvođačima hrane u drugim zemljama da zadovolje visoke standarde EU-a ključni je element.

Ostale bi zemlje trebale biti sigurne da se mogu osloniti na EU sustav sigurnosti hrane i biti sigurni da je hrana uvezena iz EU sigurna. Zemlje koje žele izvoziti u EU moraju uspostaviti sličan sustav kontrola sigurnosti hrane kako bi se osiguralo da europski potrošači imaju istu razinu povjerenja u sigurnost uvoznih prehrambenih proizvoda kao i oni koji rade s onima iz EU. Nova publikacija, Ensuring food is safe – The veterinary and phytosanitary system of the European Union objašnjava veterinarsko i fitosanitarni sustav Europske unije, koji je pomogao potencijalnim izvoznicima da shvate što trebaju učiniti ako žele ciljati tržište EU svojim proizvodima, ali i poboljšati razumijevanje EU sustava u drugim zemljama.

Brošura je dostupna na engleskom jeziku, ali će biti prevedena i na kineski i perzijski. Povjerenik za poljoprivredu i ruralni razvitak, Phil Hogan, potaknuo je promicanje trgovine poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima s ključnim zemljama partnerima kao ključni dio svog mandata, koji je u tom procesu posjetio brojne zemlje širom svijeta. Kina i Japan bili su dio njegove azijske turneje 2016., a Iran i Saudijska Arabija će biti kasnije tijekom 2017. godine.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje