Prehrambena industrija

Povećan raspon smanjenja prirodnog šećera

Agrovijesti
Stevija Fotografija: Pixabay
Smanjenje šećera znači promjenu, tehnički i komercijalno, ali ipak niti jedan sastojak ne može zamijeniti šećer u prerađenoj hrani.

Navia, linija prehrambenih aditiva obuhvaća niz prirodnih biljnih ekstrakata, uključujući i prirodni ekstrakt boje rajčice, prirodni konzervans ekstrakta ružmarina i prirodna sladila, kao što je ekstrakt stevije. Proizvođači hrane i pića su sada u mogućnosti smanjiti raspon šećera, nakon što je raspon proširen i na nove varijante prirodnih šećera.

Kako smatra švedski proizvođač Bayn Europe, novi raspon je ispunio okus, teksturu i stabilnosti odnosno zahtjeve ukusnih i zdravih proizvoda. Smanjenje šećera znači promjenu, tehnički i komercijalno, ali ipak niti jedan sastojak ne može zamijeniti šećer u prerađenoj hrani.

Danas, proizvođači hrane kupuju sastojke od različitih distributera ili proizvođača, stoga Navia daje više mogućnosti klijentima. Nakon ovog lansiranje pozitivne su reakcija i na Eureba šećer koji je zamjena za šećer te za samu redukciju kalorija.

U međuvremenu, Bayn Europe i Barentz međusobno dogovoraju raskid njihova ekskluzivnog ugovora za europsku distribuciju stevije. Kako kažu iz tvrke, trenutno su u pregovorima sa strateškim partnerima koji su usmjereni na dovođenje tržišne vrijednost na holistički i sustavan način za zdravo smanjenje šećera.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje