Zaštita okoliša

Poziv građanima na akciju uklanjanja ambrozije u Parku prirode Medvednica

Agrovijesti
Ambrozija Fotografija: Ivica Galović/PIXSELL
Javna ustanova "Park priroda Medvednica" poziva Zagrepčane da im se u subotu 8. srpnja pridruže u akciji uklanjanja ambrozije na Medvednici.

 Akcija će se održati 8. srpnja od 9 do 11 sati na lokaciji kamenolom Markuševec.

 "Uz financijsku i stručnu podršku Gradskog ureda za zdravstvo, Javna ustanova 'Park prirode Medvednica' nastavlja akciju uklanjanja ambrozije na području Parka prirode Medvednica. Cilj je akcije osvijestiti javnost o štetnom djelovanju invazivnih biljaka, posebice ambrozije, na zdravlje ljudi te unaprijediti i doprinijeti očuvanju zdravlja građana i posjetitelja grada Zagreba i Parka prirode Medvednica", ističe u pozivu Zagrepčanima v.d. ravnateljica te javne ustanove Snježana Malić-Limari.

 Navodi kako je ambrozija invazivna biljna vrsta čija pelud utječe na smanjenje kvalitete života sve većeg broja građana, a ovom akcijom nastoji se pomoći u suzbijanju negativnih utjecaja njenog cvjetanja koje se kod velikog broja građana manifestira jakim alergijskim simptomima.

 "Stoga pozivamo što veći broj građana da nam se pridruži u ovoj akciji, pomogne svojim doprinosom i pritom uživa u čistom zraku i ugodnom druženju", ističe Malić-Limari.

 Napominje kako svi građani koji žele sudjelovati u akciji obavezno trebaju ponijeti zaštitu od sunca (kapu, šešir, kremu sa zaštitnim faktorom). Sva oprema za uklanjanje ambrozije (rukavice, vreće za smeće i sl.) bit će osigurana u sklopu akcije. Za građane je organiziran i prijevoz pa će tako u 8,30 sati krenuti minibus s Mihaljevca za kamenolom Markuševec.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje