7. PROSINCA

Poziv za osnivače školskih ustanova za Program školskog mednog dana

Agrovijesti
Fotografija:
Na 7. prosinca, dan Sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara, na čitavom teritoriju Republike Hrvatske provodit će se u prvim razredima osnovnih škola Program školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka za 2020. godinu. Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Javni poziv za iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je danas, 1. rujna 2020., Javni poziv za iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u Programu školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka za 2020. godinu.

Predmet Javnog poziva je iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u Programu za financiranje prihvatljivih troškova za med zapakiran u Nacionalnu staklenku volumena 370 ml, a pravo sudjelovanja na Javnom pozivu imaju osnivači školskih ustanova: Republika Hrvatska, jedinica lokalne samouprave, jedinica područne (regionalne) samouprave i druge pravne ili fizičke osobe.

Program će se provoditi na čitavom teritoriju Republike Hrvatske u prvim razredima osnovnih škola 7. prosinca 2020., povodom obilježavanja Sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara, u svrhu:

-promocije meda lokalnih proizvođača koji se pakira u Nacionalnu staklenku
-povećanja unosa meda u prehrani djece
-podizanja razine znanja o važnosti meda kao sastavnog dijela pravilne i nutritivno povoljnije prehrane
-educiranja učenika o važnosti pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost

Javni poziv otvoren je do 1. listopada 2020. godine, a detalje i dokumentaciju možete pronaći ovdje.