Radionice u sklopu manifestacije „Žetvene svečanosti“ u Cerni za žene poduzetnice koje se bave poljoprivrednom

Pozivamo sve žene poduzetnice na besplatnu edukaciju

Agrovijesti
Udruga Ženska perspektiva Fotografija: Agrobiz
Udruga za razvoj poduzetništva „Perspektiva“ poziva sve žene poduzetnice da se odazovu besplatnoj motivacijskoj radionici u sklopu projekta „Ženska perspektiva“, da iz prve ruke saznaju što ovaj projekt može učiniti za njih i njihov daljnji napredak i prosperitet.

U sklopu tradicionalne slavonske manifestacije u Cerni (Vukovarsko-srijemska županija) „Žetvene svečanosti“, u subotu 14. srpnja 2018. godine, s početkom u 14 sati, u Lovačkom domu u Cerni, Udruga za razvoj poduzetništva „Perspektiva“ održat će motivacijsku radionicu za žene u poduzetničkim vještinama kao projektnu aktivnost u provedbi svog regionalnog projekta „Ženska perspektiva“. Partneri projekta su LAG Bosutski niz i Udruga uzorne seoske žene.

Udruga za razvoj poduzetništva „Perspektiva“ poziva sve žene poduzetnice da se odazovu besplatnoj motivacijskoj radionici u sklopu projekta „Ženska perspektiva“, da iz prve ruke saznaju što ovaj projekt može učiniti za njih i njihov daljnji napredak i prosperitet.

Na javni poziv mogu se javiti poduzetnice iz sedam najnerazvijenijih županija u Hrvatskoj - Virovitičko-podravske, Brodsko-posavske, Vukovarsko-srijemske, Bjelovarsko-bilogorske, Požeško-slavonske, Sisačko-moslavačke i Osječko-baranjske županije. Namijenjen je ženama koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom, različitim oblicima agroturizma, izradom rukotvorina te tradicionalnih suvenira i proizvoda korištenih u domaćinstvu, nastojeći na taj način očuvati hrvatsku gastronomsku tradiciju i kulturnu baštinu.

“Iako u nerazvijenim područjima Hrvatske postoji velik interes i potencijal žena za pokretanjem poduzetničkih aktivnosti, prepreku u njihovu ostvarenju čini nedostatak inicijalnog kapitala koji im onemogućuje obuhvaćenost Mjerama ruralnog razvoja, kao i mala veličina i izrazito lokalno tržište na kojem trenutno posluju. Zato putem „Ženske perspektive“ želimo iskoristiti njihov poduzetnički potencijal te im pomoći da iz proizvođača za vlastite potrebe izrastu u komercijalne proizvođače, usvoje tržišna razmišljanja, poduzetničke i socijalne vještine za uspješno poslovanje te postignu uvjete za korištenje mjera iz Programa ruralnog razvoja”, ističe Tomislav Lneniček.

Edukacija u Istri i rad s mentorima

Za odabranih 50 poduzetnica, Perspektiva će omogućiti edukacijske radionice te studijsko putovanje u Istru i rad s uspješnim udruženim istarskim poduzetnicama, mentorski rad stručnijih savjetnika te u konačnici promociju njihovih proizvoda na novoj web prodajnoj stranici i lakši put do kupaca njihovih proizvoda ne samo u Hrvatskoj već i izvan granica.

“Tijekom trodnevnog boravka u Istri, poduzetnice iz ruralnih krajeva moći će učiti kako na temelju najboljih primjera istarskih poduzetnica iz mreže BPW Pula i njihove povezanosti u vidu zajedničke prodaje i promocije svojih proizvoda mogu takav model ili neki drugi sličan njemu primijeniti i u plasiranju i razvoju svojih proizvoda. Konkretni primjeri Istrijanki lako se mogu primijeniti pa to znanje i iskustvo želimo da naše kandidatkinje osobno dožive”, izjavila Dragica Karajić, voditeljica projekta „Ženska perspektiva“. Poduzetnice će i nakon putovanja nastaviti s edukacijom i dobiti stručne mentore za razradu projektnih ideja i formiranja proizvoda, pripreme poslovnog plana, osnova financija i računovodstva te marketinga, kao i socijalne vještine poput komunikacije, upravljanja vremenom, vještina prezentacije, timskoga rada, rada sa zahtjevnim potrošačima i dr.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje