Udruga Perspektiva

Pozivamo žene poduzetnice da se prijave na besplatnu edukaciju o vještinama uspješnog poslovanja

Agrovijesti
Udruga Ženska perspektiva Fotografija: Agrobiz Pogledajte galeriju
Trenutno imamo dvadesetak prijavljenih žena, a natječaj ćemo produžiti dok se ne popuni točan broj žena poduzetnica, dodaje predsjednik udruge Tomislav Lneniček. U udruzi i dalje pozivaju sve zainteresirane žene da se jave, a u obzir će uzimati i one koje planiraju otvoriti OPG, kao i one koje su članice nekog OPG-a.

Udruga Perspektiva i dalje poziva žene poduzetnice iz sedam nerazvijenih županija Hrvatske, da se prijave na njihovu edukaciju te povezivanje s uspješnim poduzetnicama iz Istre. Riječ je o projektu kojim se želi potaknuti daljnji razvoj poduzetničkih pothvata koje vode žene iz područja poljoprivredne proizvodnje, agroturizma te izrada rukotvorina i suvenira. Odnosno povećati vještine i znanja korisnica projekta i na taj način povećati njihovu konkurentnost.

"Trenutno smo u fazi održavanja motivacijskih radionica za poduzetnice, potencijalne korisnice projekta. Motivacijske radionice se organiziraju u suradnji s našim partnerima, a to su razvojne agencije i lokalne akcijske grupe. Motivacijske radionice su se održale 07.lipnja u Otoku i Vinkovcima, 20.lipnja u Osijeku, 21.lipnja u Erdutu, a također će se održati 27.lipnja u Iloku u 17h, 29.lipnja u 11h u Kutini u sjedištu LAG-a Moslavina, u 14h u Sisku u sjedištu SIMORE-Razvojne agencije Sisačko – moslavačke županije, te  19h u Topuskom, hotel Topusko u suradnji s Udrugom žena poduzetnica Banovine, kaže za Agrobiz.hr predsjednik udruge
Tomislav Lneniček. 

Udruga Ženska perspektiva

Trenutno imamo dvadesetak prijavljenih žena, a najtečaj ćemo produžiti dok se ne popuni točan broj žena poduzetnica, dodaje. U udruzi i dalje pozivaju sve zainteresirane žene da se jave, a u obzir će uzimati i one koje planiraju otvoriti OPG, kao i one koje su članice nekog OPG-a.

U ovaj projekt mogu se uključiti poduzetnice koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom te imaju gotov proizvod za daljnju prodaju, bilo da se radi o proizvodnji sira, vina, ulja i ostalih proizvoda koji su već upakirani i mogu se prodavati kao gotov proizvod. Poduzetnice koje se bave agroturizmom, od kušaonica (poljoprivrednih proizvoda) do iznajmljivanja smještajnih kapaciteta (apartmana, kuća za odmor i kampova). Poduzetnice koje se bave rukotvorinama, izradom suvenira baziranih na tradiciji i s elementima narodnih nošnji te dodacima i/ili tradicionalnim proizvodima koji se koriste u domaćinstvu, a mogu imati funkciju suvenira.

Projekt će se provoditi dvije godine, 2018. i 2019. Projekt je prošao na natječaju fondacije The Coca Cola Foundation i za planirane projektne aktivnosti ukupno financiranje iznosi 250.000 dolara. Važno je pri ovome napomenuti da su sve projektne aktivnosti za žene korisnice projekta besplatne. Također sve lokalne i partnerske institucije nemaju nikakvih financijskih obveza.

Projekt se provodi u sedam županija u Hrvatskoj prema indeksu razvijenosti - Virovitičko-podravske, Brodsko-posavske, Vukovarsko-srijemske, Bjelovarsko-bilogorske, Požeško-slavonske, Sisačko-moslavačke i Osječko-baranjske županije.

Projektne aktivnosti su: studijsko putovanje u Istru i upoznavanje pozitivnih primjera ženskog poduzetništva i povezivanje poduzetnica, jednodnevne edukacijske radionice iz područja poduzetničkih i socijalnih vještina, mentorski rad stručnih savjetnika na razvoju poduzetničkog pothvata svake poduzetnice u trajanju od šest mjeseci, promidžbeno-prodajni kanal za poduzetnice, te promidžbu poduzetničkih pothvata poduzetnica.

U udruzi i dalje pozivaju sve zainteresirane žene da se jave, a u obzir će uzimati i one koje planiraju otvoriti OPG, kao i one koje su članice nekog OPG-a.

 

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje