Manifestacije

Poznata pobjednica 13. Babičinih kolača

Agrovijesti
Babičini kolači 2016. - obiteljski kolač babice Mirjane Štahan iz Zlatara Fotografija: Babičini kolači FB
Svoje kolače ove su godine predstavile 42 babice, drugo mjesto osvojila je Zdenkica Ljubić iz Oroslavja, sa kolačem “Pita od kašei oraha”, a treće Vesna Hršak iz Krapine, sa kolačem “Dedek na tenko”.

 Pobjednica ovogodišnje, 13. manifestacije „Babičini kolači“, održane u Gornjoj Stubici je Sanja Čaćko iz Hrašćine, koja je ispekla pobjednički kolač “Slatko od bijele koruze”, objavila je Krapinsko-zagorska županija, jedna od organizatorica natjecanje zagorskih baka u pripremi autohtonih slastica po receptima što su ih naslijedile od svojih majki, baka i prabaka.

Svoje kolače ove su godine predstavile 42 babice, drugo mjesto osvojila je Zdenkica Ljubić iz Oroslavja, sa kolačem “Pita od kašei oraha”, a treće Vesna Hršak iz Krapine, sa kolačem “Dedek na tenko”.

 Mirica Sinković iz Donje Stubice pobjednica je u kategoriji Izvorno zagorsko, u kojoj se bodovao opći dojam koji su natjecateljice ostavile svojom odjećom na manifestaciji i dekoracijom svog izlagačkog mjesta.

 Nagrade pobjednici te osvajačicama drugog i trećeg mjesta, uručili su krapinsko-zagorski župan Željko Kolar te potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić.

 Na „Babičine kolače“ mogu se prijaviti samo zagorske žene, a osnovni uvjet za sudjelovanje je da su bake. Prema pravilima, pobjednica iduće godine odvodi natjecanje u svoj kraj tako da se manifestacija svake godine održava u drugom dijelu Zagorja.

 Ovogodišnja, 13. manifestacija Babičini kolači održana je u subotu poslijepodne u dvorcu Oršić u Gornjoj Stubici, organizirana je uz financijsku potporu EU kroz projekt "Uživam tradiciju", koji se provodi u okviru programa Interreg V-A Slovenija-Hrvatska 2014-2020, a uvjet je bio da se organizira na lokalitetu kulturne baštine.

 Manifestaciju su organizirali Krapinsko-zagorska županija, županijska Turistička zajednica i Zagorska razvojna agencija u suradnji s Općinom Gornja Stubica i Turističkom zajednicom područja Donja Stubica i Gornja Stubica.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje