Osiguranja u poljoprivredi

Poznati pelješki vinar Boris Violić: Osiguranjem usjeva i nasada snižavate razinu stresa

Agrovijesti
Pelješki vinar Boris Violić Fotografija: Croatia osiguranje Pogledajte galeriju
Za poljoprivrednike je značajna pogodnost što se u sklopu police može iskoristiti financijska potpora do 70 posto plaćene premije osiguranja koju omogućava Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj i proračun RH, do maksimalnog iznosa od 75.000 eura.

S Pelješca dolaze neka od najboljih hrvatskih vina, to nije nikakva novost. Na svakom su koraku obiteljske vinarije i kušaonice u kojima se održavaju organizirane degustacije, kao i vinari koji baš kreću u svoje vinograde ili se upravo vraćaju iz njih.

Pelješki vinar Boris Violić

Najpoznatije pelješke sorte su dingač, postup i plavac mali, a proizvodnjom vina ondje se danas bavi oko 250 registriranih vinarija. Vinar Boris Violić vlasnik je pet hektara vinograda na Pelješcu, što je dovoljno da se godišnje proizvede oko 20-ak tisuća butelja vina. Kako i dolikuje, tu je i butik vinarija te malo manje od jednog hektara maslinika. Obiteljski je to posao, tradicija koja se već generacijama prenosi s koljena na koljeno. Najmlađi trsovi u njegovu vinogradu stari su desetak dana, a najstariji imaju i po 50 godina. Violići takvu vrijednost žele očuvati i za svoju djecu.

"Poljoprivreda je posao na otvorenom, sa svim ljepotama i rizicima koje to sa sobom nosi. Već pet minuta tuče može prouzrokovati pola milijuna kuna štete. Zamislite tek grmljavinsko nevrijeme - udari grom, a vi ste kod kuće. Što možete učiniti? U takvim slučajevima berbu imate tek sljedeće godine. Osiguranje usjeva i nasada zapravo je osiguranje budućeg prinosa i rješenje uz koje ste mirniji, kojim snižavate razinu stresa. Posebno bih ga preporučio onima sa slabijim živcima, bolje će spavati. S Croatia osiguranjem imam odlična iskustva", kaže Violić.

Pelješki vinar Boris Violić

Zaključuje kako miran san te osjećaj da će sve biti u redu, da vam netko čuva leđa bez obzira na vanjske okolnosti, jednostavno nemaju cijene. Želite li i vi osigurati plodove svoga rada za godine i generacije koje dolaze, Croatia osiguranje ima rješenje. Osiguranje usjeva i nasada pokriva rizike na usjevima kao što su pšenica, kukuruz, ječam i druge vrste te na nasadima poput maslinika, vinograda i voćnjaka, a zaštititi se mogu i domaće životinje, i to od uginuća, eutanazije i drugih gubitaka.

Pelješki vinar Boris Violić

Za poljoprivrednike je značajna pogodnost što se u sklopu police može iskoristiti financijska potpora do 70 posto plaćene premije osiguranja koju omogućava Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj i proračun RH, do maksimalnog iznosa od 75.000 eura. Sa stoljetnom prisutnošću na tržištu, Croatia osiguranje najbolje poznaje potrebe svojih osiguranika te u skladu s time za njih kreira najbolja rješenja. Više informacija o polici osiguranja usjeva i nasada, kao i načinima njezina ugovaranja, možete pronaći na linku.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje