Čudo u Srbiji

Praščići koji se prehranjuju kravljim mlijekom

Agrovijesti
Svinja Fotografija: Pixabay
Iako već 50 godina imaju stoku, ovo je prvi put da se praščići hrane mlijekom od krave, a da im ona to dozvoljava.

Kako piše Telegraf, u selu Osečina u Podgorini, u domaćinstvu Danice i Dragutina Dumanović koji žive od poljoprivrede, imaju kravu koja dozvoljava praščićima da sisaju kao da je riječ o njenim teladima.

Danica Dumanović je ovo sasvim slučajno otkrila primjetivši da joj krava ne daje onoliko mlijeka koliko je to bilo uobičajeno. Ubrzo su ona i njen suprug videli dva praščića kako sisaju.

˝Već 50 godina držimo stoku, krave, ovce, svinje i sve ostalo. Ne prođe ni jedan dan, a da oni ne sisšu njeno mlijeko, kao da ih je ona rodila. I krava se na sve to navikla jer kad je pustim na pašu, ona kao da traži gdje su njeni praščići. Gdje god da ona bila, oni je nađu i ja navečer nemam što da pomuzem˝, kaže Danica Dumanović.

Njen suprug objašnjava kako ovo nikad nigdje nije doživio i naglašava kako je ovo jedina krava koju praščići vole jer ih ostale tjeraju od sebe dok ih je ova prihvatila i hrani ih. Odmah se cijelo selo skupilo da vidi ovo čudo prirode, koje neće još dugo potrajati jer već dva tjedna praščići neće jesti ništa drugo osim kravljeg mlijeka tako da će ih se uskoro morati odvojiti od krave.

  • Avatar
    ministar 06. Srpanj 2017. u 23:53 nehrane se mlijekom već mlekom...kao što je isto srpski kulen..a hrvatski kulin...
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje