S područja Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije

Predsjednica održala sastanak sa županima i predstavnicima OPG-ova

Agrovijesti
Kolinda Grabar Kitarović Fotografija: Damir Špehar/PIXSELL
U ime Koprivničko-križevačke županije sastanku su prisustvovali OPG Posavec, OPG Ježić, OPG Hrženjak i Obrt Sabolić.

Tijekom izmještanja Ureda Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović u Bjelovarsko-bilogorsku županiju, u utorak 12. prosinca Predsjednica je zajedno sa županom Darkom Korenom i bjelovarsko-bilogorskim županom Damirom Bajsom održala radni sastanak s predstavnicima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s područja obiju županija. U ime Koprivničko-križevačke županije sastanku su prisustvovali OPG Posavec, OPG Ježić, OPG Hrženjak i Obrt Sabolić.

Kako je objavljeno na županijskim stranicama, tom su prilikom poljoprivrednici predstavili svoje probleme, a kao najvažnije istaknuli su problem trgovačkih lanaca, odnosno različite uvjete u Hrvatskoj i matičnim zemljama, sporost hrvatske administracije za EU fondove, ukidanje potpora za žensku telad i pomladak, previsok PDV, otvaranje turskog tržišta za hrvatsko meso, problem otkupa janjadi te nisku otkupnu cijenu mlijeka.

Po završetku sastanka, Predsjednica je poručila kako će prenijeti sve poruke poljoprivrednika resornom ministarstvu i inicirati proširenu sjednicu Gospodarskog vijeća na temu poljoprivrede, kako bi im se omogućila jednaka pravila kao i u ostalim državama Europske unije.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje