Predizborni program

Predstavljen poljoprivredni program Koalicije za premijera

Agrovijesti
Koalicija za premijera - MIlan Bandić Fotografija: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Koalicija za Premijera, predvođena Milanom Bandićem, u petak je na braniteljskoj poljoprivrednoj zadruzi "Virovitičko povrće" u Pitomači predstavila svoj poljoprivredni program "Razvoj hrvatskog sela – proizvodnja hrane i očuvanje života u ruralnom području", priopćeno je iz te koalicije.

Podsjetivši kako je Hrvatska od završetka Domovinskog rata imala šest vlada – četiri HDZ-ove i dvije SDP-ove, Bandić naglasio kako je HDZ napravio četiri, a SDP dvije kuće, koje su danas urušene, polusrušene ili potpuno srušene.

Bandić je, kako je istaknuo, sve ispite u Zagrebu položio "s peticom", a sada zajedno s koalicijskim partnerima želi s istom ocjenom položiti ispit i za cijelu Hrvatsku.

"U Domovinskom smo ratu pobijedili zahvaljujući pomirbi, a u Domovinskom miru ćemo pobijediti zahvaljujući zajedništvu svih koji znaju i žele raditi. Idemo delati!", poručio je Bandić i obećao kako će se do kraja kampanje vratiti u Pitomaču i potkovati jednog konja.

"Ništa mi nije strano. Znam i konje potkivati. Nisam to dugo radio, ali bit ću nježan. A pozivam i svoju protukandidate da probaju potkovati konja. Ali oni su konja vidjeli samo na televiziji i ne znam kako bi prošli", kazao je Bandić.

Predsjednik Novog vala – Stranke razvoja, Ljubo Jurčić istaknuo je kako je povećanje proizvodnje rješenje za hrvatski razvoj i bolji standard građana.

"Hrvatska ima resurse koji omogućavaju duplo veću proizvodnju, ali nema politiku koja može organizirati da se iskoriste ti resursi. Nema nikakvih objektivnih prepreka za to, osim nesposobnih Vlada koje smo do sada birali. A Hrvatska zaslužuje puno bolje. Zaslužuje ljude koji mogu organizirati sustav, koji mogu provoditi politike kako bi hrvatski građani bolje živjeli", istaknuo je Jurčić.

Milivoj Špika, predsjednik Bloka umirovljenika zajedno naglasio je da svaka države nastoji postići tri cilja – neovisnost o energiji, novcu i hrani.

"U Hrvatskoj postoji tri milijuna hektara obradive površine, ali pola od toga je u šikari. Od 250 000 hektara pogodnih za navodnjavanje, navodnjava se tek 20-tak tisuća hektara. I sada će oni koji su doveli Hrvatsku u takvu situaciju, u kampanji ponovno dolaziti ovdje i obećavati 'brda i doline'. S druge strane, ovdje je s nama budući premijer Bandić, koji iza sebe i opipljive rezultate. 11. rujna građani će imati.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje