regionalni portal

Predstavljena on line platforma za trgovinu biomasom

Agrovijesti
Biomasa, peleti Fotografija: Thinkstock
Prva online platforma za trgovinu biomasom u Srbiji "Zelena energija", koja je počela sa radom, a čiji je cilj da se uspostave standardi, olakša trgovina i objedini ponuda biomase u Srbiji, predstavljena je u Privrednoj komori Srbije (PKS).

Prva online platforma za trgovinu biomasom u Srbiji "Zelena energija", koja je počela s radom, a čiji je cilj da se uspostave standardi, olakša trgovina i objedini ponuda biomase u Srbiji, predstavljena je u Privrednoj komori Srbije (PKS).

Portal je dio Projekta "Smanjenje barijera za ubrzani razvoj tržišta biomase u Republici Srbiji", koji se financira iz sredstava Globalnog fonda za životnu sredinu (GEF), a realizira ga UNDP, Ministarstvo rudarstva i energetike i Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije.

U okviru portala, kako je rečeno na predstavljanju, omogućena je prva on line trgovina u Srbiji različitim vrstama biomase, a do kraja godine trebale bi se obavljati i financijske transakcije.

Naglašeno je kako je portal "Zelena energija" kreiran i kao informacijski portal koji sadrži vijesti o obnovljivim izvorima energije (OIE) i energetskoj efikasnosti, zakone, podzakonske akte, propise, standard, kao i nadležnosti institucija, projekte i izvore financiranja, ali i stručne radove i baze sudionika na tržištu , oglase i druge informacije važne za poslovanje u Srbiji u tom sektoru.

Potpredsjednik PKS-a Miroslav Miletić kazao je na predstavljanju kako je ovo prva on line platform za trgovinu biomasom u Srbiji i regiji i jedna je od malobrojnih u Europi.

Naglasio je kako je portal "Zelena energija" dio projekta digitalizacije usluga PKS-a i da je to 19. digitalni servis komore.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje