Tužna vijest

Preminuo poznati vinar Zlatan Plenković

Agrovijesti
Zlatan Plenković Fotografija: Robert Anić/PIXSELL
Zlatana Plenkovića smatra se jednim od najboljih hrvatskih vinara. On je na natjecanjima vinara u Hrvatskoj i inozemstvu osvojio brojna priznanja. Posljednju nagradu dobio je u Francuskoj, gdje je na natjecanju vina čuvanih u hrastovim bačvama njegovo vino uvršteno među deset najboljih u svijetu

Ugledni hrvatski vinar Zlatan Plenković s otoka Hvara, koji je po svojim vinima "Zlatan otok" i "Pošip" bio poznat i izvan Republike Hrvatske, umro je na trajektu koji je u četvrtak isplovio iz splitske gradske luke premaStarom Gradu na Hvaru nakon što mu je pozlilo, a nije mu pomogao ni pokušaj reanimacije liječnika koji se nalazio na trajektu, potvrdili su u splitskom KBC-u.

Plenković je imao  temperaturu i na trajektu mu je pozlilo, rekli su dežurni liječnici u splitskom KBC-u. Koordinator Jadrolinijina plovnog područja Split Ante Mrvica rekao je kako je trajekt isplovivši iz splitske Gradske luke bio na polovici puta prema Hvaru te se nakon što je Plenkoviću pozlilo vratio u Gradsku luku Split. – Po dolasku u Gradsku luku Plenković je iz broda premješten u kola Hitne medicinske pomoći, a nakon toga trajekt je ponovno isplovio prema Hvaru – kazao je Mrvica.

Zlatana Plenkovića smatra se jednim od najboljih hrvatskih vinara. On je na natjecanjima vinara u Hrvatskoj i inozemstvu osvojio brojna priznanja. Posljednju nagradu dobio je u Francuskoj, gdje je na natjecanju vina čuvanih u hrastovim bačvama njegovo vino uvršteno među deset najboljih u svijetu. Časopis "Svijet u čaši" proglasio je Plenkovića 2015. i 2007. godine za vinara godine u Hrvatskoj.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje