Mjere ruralnog razvoja

Prijave na mjere 6.2. i 6.4. su otvorene!

Agrovijesti
Fotografija: Villa Sagosde
Prijavite se ovdje već danas za besplatno savjetovanje.

NATJEČAJ ZA TIP OPERACIJE 6.2.1. „Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“

Projekt Krš u suradnji s konzultantskom tvrtkom MICRO projekt d.o.o. poziva sve poljoprivrednike koji žele razvijati svoje gospodarstvo da pristupe mjerama 6.2. i 6.4. bez financijske naknade do trenutka odobrenja.
Rizik za poljoprivrednike ne postoji, a priprema projektne dokumentacije potpuno je besplatna.

Ovaj natječaj je izuzetna prilika da napokon ostvarite svoje planove. Omogućeno Vam je da unutar vlastitog gospodarstva u iznosu od 50 000 eura (sa stopostotnim sufinanciranjem!) pokrenete djelatnosti poput turizma, prerade ili usluga.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika najmanje godinu dana u trenutku podnošenja Zahtjeva za potporu. Naselje u kojemu planirate provoditi djelatnost treba imati manje od 5000 stanovnika, a veličina Vašeg gospodarstva mora biti veća od 1000 eura.

NATJEČAJ ZA TIP OPERACIJE 6.4.1. „Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“

Poljoprivredna gospodarstva koja već obavljaju dopunske djelatnosti mogu iskoristiti bespovratna sredstva za daljnji razvoj i unapređenje poslovanja prijavom na Natječaj za tip operacije 6.4.1. „Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“.

Visina potpore je od 3500 do 200 000 eura, a intenzitet potpore je:

 • do 70 % za sva ulaganja, osim za kupovinu poljoprivredne mehanizacije
 • do 40 % za kupovinu poljoprivredne mehanizacijekoja se odnosi na pružanje usluga u poljoprivrednim, šumarskim, komunalnim i građevinskim poslovima (uključujući sve samostalne i/ili priključne uređaje, oruđa i alate).

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika najmanje godinu dana u trenutku podnošenja Zahtjeva za potporu te koji su registrirani ili imaju rješenje da obavljaju djelatnost za koju se prijavljuju. To znači da za prijavu na ovaj natječaj trebate biti upisani u Registar poreznih obveznika po osnovi samostalne djelatnosti korisnika najmanje godinu dana u trenutku podnošenja Zahtjeva za potporu. Osim toga, vrijednost Vašeg gospodarstva mora biti minimalno 2000 eura, a naselje kojemu gravitirate ne smije imati više od 5000 stanovnika.

Prihvatljivi sektori ulaganja i aktivnosti iz natječaja za tip operacije 6.2.1. i 6.4.1.

Za obje mjere prihvatljivi sektori ulaganja su:

 • prerada, marketing ili izravna prodaja (npr. ako želite novu opremu u proizvodnji rakije, pčelinjeg voska, propolisa, tjestenine, kozmetike…)
 • pružanje usluga u poljoprivrednim, šumarskim i veterinarskim djelatnostima, društvenim djelatnostima ili intelektualnim uslugama
 • turizam u ruralnom području (npr. kušaonice, kleti, konobe, agroturizmi)
 • sektor tradicijskih i umjetničkih obrta

Prihvatljive su aktivnosti za obje mjere:

 • građenje (izgradnja i/ili rekonstrukcija objekata)
 • opremanje objekata
 • kupnja novih gospodarskih vozila i plovila, strojeva i opreme
 • kupnja živih životinja u svrhu obavljanja određenih djelatnosti
 • izrada projektne dokumentacije (projektno-tehničke dokumentacije, geodetskih podloga, elaborata, certifikata, usluge stručnjaka za izradu poslovnog plana i dokumentacije)

Potpune uvjete za prijavu možete i sami detaljno proučiti, ali za Vas to može napraviti specijalizirani tim ljudi koji ovo sve ima u malom prstu. Nećete se trebati brinuti da će Vam negdje promaknuti tekst u zagradama ili nešto što je napisano „sitnim slovima“.

Izradu dokumentacije povjerite timu tvrtke MICRO projekt d.o.o. koji je u prethodne tri godine uspješno pripremio i proveo više od 130 projekata ruralnog razvoja.

Prijavite se ovdje već danas da Vas besplatno savjetujemo i da na vrijeme podnesete zahtjev za dodjelu financijskih sredstava.

Za sva pitanja možete me osobno kontaktirati na telefon 0913529070 ili na e-mail: info@projektkrs.com.

Konzultant Ante Plazonić, ing. mag. agr.