Festival

Prijavite se na Festival žena s ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije

Agrovijesti
Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije Fotografija: drava-info.hr
Sudjelovati mogu sve žene koje se bave vrtlarstvom, vinogradarstvom, poljoprivredom ili stočarstvom, ali i one koje nemaju ni obradivu zemlju ni stoku, koje su domaćice ili su zaposlene ili imaju vlastitu firmu ili obrt. Festival će se održati 10.rujna u Molvama

Projekt obuhvaća terensko animiranje žena koje žive i rade u ruralnome području KKŽ-a (sela, prigradska naselja i gradovi). Cilj projekta je umrežavanje žena radi unapređivanja položaja žena u ruralnome prostoru, razmjene iskustava, znanja i vještina te afirmacije žena radi podizanja kvalitete življenja u ruralnim područjima, očuvanja obitelji i kulturne baštine, održavanja, stvaranja i promicanja vrijednosti života i rada na selu. Dosadašnja iskustva govore u prilog zadovoljstvu žena koje su sudjelovale uz doživljaj posebnog iskustva, uz druženja, poslovne kontakte i stvaranje prijateljskih veza.

Sudjelovati mogu sve žene koje se bave različitim poslovima - vrtlarstvom, vinogradarstvom, poljoprivredom i stočarstvom, ali i one koje nemaju ni obradivu zemlju ni stoku, koje su domaćice ili su zaposlene ili imaju vlastitu firmu ili obrt. Želja je uključiti što više žena i pokazati različitost života današnje žene u ruralnim područjima. Bitne su njihova svestranost i kreativnost, s posebnim naglaskom na njegovanje tradicije, kulturne baštine, izričaja i običaja Podravine i Prigorja. Važno je da žele sudjelovati na Festivalu te iskoristiti priliku za pojedinačnu prezentaciju, a to su ujedno i najbitniji kriteriji.

Festival će se održati 10. rujna u Molvama. Žene se mogu prijaviti-kandidirati telefonskim pozivom organizatorici Verici Rupčić na broj 091-7394-021, na adresu verica.rupcic@gmail.com ili u Odsjeku za poslove Županijske skupštine i opće poslove u Koprivničko-križevačkoj županiji, Antuna Nemčića 5, Koprivnica, telefon 658-252.

Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije

Nakon prijave-kandidiranja povjerenstvo obilazi svaku kandidatkinju prema dogovoru, kada to njoj odgovara. Bez ikakvih obveza za dodatne pripreme, na njezinu obiteljskome gospodarstvu u opuštenom razgovoru utvrđuju se elementi za ocjenjivanje prema postojećim kriterijima te se obavi fotografiranje u okruženju koje žena sama izabere, a čiji materijali prate pojedinačno predstavljanje na Festivalu. Nakon toga se priprema završna priredba Festivala žena s ruralnih područja KKŽ-a.

Na Festivalu kandidatkinje u narodnim nošnjama uređuju izložbene štandove gdje izlažu svoje proizvode - domaću hranu, kolače i piće (manje količine), svoje uratke i ručne radove i različite etnopredmete. S puno mašte i ideja svaka kandidatkinja može ponuditi priču kojom pokazuje svoj rad, svakodnevni mar i kreativnost te očuvanje tradicije.

Pozivaju se sve žene da se kandidiraju i aktivno uključe u ovaj projekt, koji potiče žene iz ruralnih područja da postanu svjesne svojih kvaliteta i prikažu ih svekolikoj javnosti jer je to i jedinstvena prilika kada ih osobno mogu pokazati, a tako predstavljaju i svoju obitelj i kraj u kojemu žive. 

Ovo je jedinstveni projekt na području sjeverozapadne Hrvatske, a provodi se već 5 godina, u organizaciji Županijskoga povjerenstva za ravnopravnost spolova. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje