Poziv proizvođačima bučinog ulja:

Prijavite se na izložbu, šampionu novčana nagrada od 2.000 eura

Agrovijesti
Bučino ulje Fotografija: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
Varaždinska županija sve zainteresirane proizvođače bučinog ulja poziva da se prijave na 8. izložbu sjeverozapadne Hrvatske i 1. međunarodnu izložbu Alpe – Jadran. Javni poziv je objavljen danas, 16. ožujka, na internetskim stranicama Županije.

Varaždinska, Međimurska, Krapinsko-zagorska i Zagrebačka županija u subotu, 26. svibnja 2018. godine, u Varaždinu organiziraju 8. izložbu bučinog ulja sjeverozapadne Hrvatske i 1. međunarodnu izložbu bučinog ulja Alpe – Jadran.

Nakon što je Izložba bučinog ulja postala tradicionalna manifestacija na području sjeverozapadne Hrvatske, ove godine se suradnja želi proširiti i na susjedne zemlje s područja Alpe – Adria.

Varaždinska županija sve zainteresirane proizvođače bučinog ulja poziva da se prijave na 8. izložbu sjeverozapadne Hrvatske i 1. međunarodnu izložbu Alpe – Jadran. Javni poziv je objavljen danas, 16. ožujka, na internetskim stranicama Županije (http://www.varazdinska-zupanija.hr/javni-pozivi-i-natječaji/#site_body).

Najbolje ocjenjeno ulje - šampion izložbe - osvojit će novčanu nagradu u iznosu od 2.000 eura.

Zainteresirane proizvođače molimo da ispunjene prijavne obrasce dostupne na internetskoj stranici Varaždinske županije (http://www.vzz.hr/repository/public/2018/2-javni-pozivi-i-natjecaji/ozujak/prijavni_obrazac_2018.pdf) dostave najkasnije do petka 30. ožujka 2018. godine na adresu: Upravni odjel za poljoprivredu i ruralni razvoj, Franjevački trg 7, 42000 Varaždin ili na e-mail: tanja.banfic@vzz.hr; jasna.vresk@vzz.hr.

Prikupljanje uzoraka za ocjenjivanje bučinog ulja za proizvođače s područja Varaždinske županije održat će se u srijedu, 11. travnja 2018. godine, od 8 do 10 sati u prostorijama Varaždinske županije, Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj,  Franjevački trg 7, Varaždin.

Dostavlja se 1 x 0,25 l i 1 x 0,50 l ulja u tamnim, staklenim i neobilježenim bocama za ocjenjivanje bučinog ulja, te 1 boca ulja s etiketom proizvođača ulja u svrhu izlaganja i degustacije na navedenoj Izložbi.

Analiza i ocjenjivanje bučinog ulja provodit će se u tvrtki Bioinstitut d.o.o. (www.bioinstitut.hr) sukladno zahtjevima norme HRN EN ISO/IEC 17025:2007. Od kemijskog sastava bučinog ulja analizirat će se sastav masnih kiselina, peroksidni broj, slobodne masne kiseline i drugo, a od senzorskih analiza provodit će se ocjenjivanje okusa, mirisa i drugo. 

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti u Upravni odjel za poljoprivredu i ruralni razvoj Varaždinske županije na brojeve telefona: 042/390-580 i 042/390-581.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje