Okrugli stol Autohtoni proizvodi

Pročitajte prilog: Autohtoni proizvodi - med i bučino ulje

Agrovijesti
Okrugli stol: Autohtoni hrvatski proizvodi: Med, bučino ulje Fotografija: Anto Magzan/PIXSELL
U sklopu promoviranja tema vezanih za poljoprivredu i proizvodnju hrane Večernji list, Poslovni dnevnik i Agrobiz.hr održali su okrugli stol na temu Autohtoni proizvodi - med i maslinovo ulje. Slijedom svega u izdanju Večernjeg lista objavljen je i posebna prilog na ovu temu.

Večernji list, Poslovni dnevnik i portal Agrobiz.hr nastavljaju sa organizacijom tematskih okruglih stolova. Ova put teme okruglog stola bili su Autohtoni hrvatski proizvod - med i bučino ulje.

Kakva je situacija na tržištu, što je novo u zakonskom dijelu za proizvođače, kako postići kvalitetu i potaknuti proizvođače na udruživanje, te kako se boriti protiv uvoza i sivog tržišta bile su neke od tema o kojima smo razgovarali sa stručnjacima, predstavnicima institucija i proizvođačima.

Hrvatska je na 13. mjestu u EU po broju zaštićenih autohtonih proizvoda, koji postižu dva do tri puta veću cijenu od ostalih, istaknula je Jelena Đugum pomoćnica ministra poljoprivrede na okruglom stolu održanom pod nazivom „Autohtoni hrvatski proizvodi“ – med, bučino i maslinovo ulje, održanom u organizaciji Večernjeg lista, Poslovnog dnevnika i portala Agrobiz u Zagrebu. 

Sve ostale teme, intervjue i reportaže vezano za ovu temu možete pročitati u specijalnom prilog Večernjeg lista koji je objavljen u srijedu, 28. lipnja 2017. godine. 

Prilog možete pogledati u četiri odvojene stranice:

Prilog 1

Prilog 2

Prilog 3

Prilog 4

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje