Investicije

Procvat irskog šumarstva uz investiciju od 200 milijuna eura

Agrovijesti
Šume Fotografija: Pixabay
Na ovom projektu će Europska investicijska banka (EIB) i irski strateški investicijski fond po prvi puta raditi zajedno i podržati ulaganje od strane Dasosa, investicijskog fonda za šumarstvo.

Nova, tek pokrenuta inicijativa osigurat će 200 milijuna eura za ulaganje u irsko šumarstvo. Riječ je o prvom irskom poljoprivrednom projektu koji će biti potpomognuti od strane Europskog fonda za strateške investicije.

Investicija je pokrenuta od strane ministra Andrew Doylea, potpredsjednika Europske investicijske banke Andrewa McDowella, povjerenika Europske komisije za poljoprivredu, Phila Hogan, i direktora irskog strateškog investicijskog fonda, Eugene O'Callaghan.

Na ovom projektu će Europska investicijska banka (EIB) i irski strateški investicijski fond po prvi puta raditi zajedno i podržati ulaganje od strane Dasosa, investicijskog fonda za šumarstvo. Irski strateški investicijski fond će osigurati 100 milijuna eura, a EIB će dati 28.5 milijuna eura.

EIB će u ovom programu podržati Europski fond za strateška ulaganja. Dasos će ovime objediniti irske šume u jedna portfellj od oko 18.000 hektara. Iz ove investicije će se financirati ključne nadogradnje na šumarskoj.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje