Sindikat upozorava

Prodaja Unileverovih namaza stavlja 200 radnih mjesta u opasnost

Agrovijesti
Maslac Fotografija: Thinkstock
Upozorili su i Vladu za koju smatraju da mora promijeniti propise za preuzimanje i zaustaviti prodaju britanskih brendova onima koji najviše ponude.

Unileverova odluka o prodaji namaza stavlja „200 radnih mjesta u Essexu u opasnost”, tvrde iz Unite Uniona. Ovaj sindikat također poručuje kako su „duboko zabrinuti i razočarani” odlukom Unilevera. Sindikat je odlučio upozoriti na problem nakon što su iz Unilever otkrili planove za prodaju namaza na koju su se odlučili nakon analize strukture kompanije.

Iz Unite Uniona također tvrde kako je Unileverov sektor namaza bio isplativ i kako ga je Unilever odlučio prodati samo kako bi spriječili pokušaj preuzimanja. Kako tvrdi sindikat, radnici u Essex su u strahu za svoja radna mjesta. „Unilever radi proizvode koje britanski potrošači vole, a tržište namaza, uključujući i brendove Flora, Bertolli and I Can’t Believe it’s not Butter, još uvijek je jako i isplativo˝, kažu u Unite Unionu.

Upozorili su i Vladu za koju smatraju da mora promijeniti propise za preuzimanje i zaustaviti prodaju britanskih brendova onima koji najviše ponude. S tim se slaže u Unilever koji je također prošlog mjeseca poručio kako su potrebni striktniji zakoni za preuzimanja u Velikoj Britaniji.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje