DO 10. KOLOVOZA

Produljen rok za prijavu na natječaj za restrukturiranje i konverziju vinograda

Agrovijesti
Fotografija:
Rok za prijavu na Javni natječaj za podnošenje prijava za dodjelu sredstava iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina za razdoblje od 2019. do 2023. godine za mjeru Restrukturiranje i konverzija produljen je do 10. kolovoza 2020. godine

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavještava korisnike da je 30. srpnja 2020. godine objavljena izmjena Javnog natječaja za podnošenje prijava za dodjelu sredstava iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina za razdoblje od 2019. do 2023. godine za mjeru Restrukturiranje i konverzija.

Izmjenom se rok za podnošenje prijava od 31. srpnja produžuje do 10. kolovoza 2020. godine.

Korisnici mjere su vinogradari upisani u Vinogradarski registar (fizičke ili pravne osobe čije se gospodarstvo nalazi na području Republike Hrvatske i koji posjeduju površinu zasađenu vinovom lozom gdje se proizvodi tog područja upotrebljavaju za komercijalnu proizvodnju vinskih proizvoda, a površine vinograda su upisane u Vinogradarski registar).

Dozvoljeni troškovi unutar mjere Restrukturiranje su:

    • ulaganja vezana uz zamjenu sorte/sorata i/ili premještanje vinograda i
    • ulaganja prihvatljiva u okviru poboljšanja vinogradarskih tehnika upravljanja vinogradom.

Razina potpore iznosi do 75% od ukupno prihvatljivih troškova za aktivnosti dokumentirane računima ili drugim dokumentima jednake dokazne snage te za troškove doprinosa u naravi.

Broj projekata odobrenih pojedinom korisniku u istoj godini nije ograničen, međutim u okviru jedne financijske godine ne može se istom korisniku odobriti potpora u iznosu većem od 750.000 EUR uključujući i nadoknadu gubitka dohotka.

Javni natječaj i detaljne upute s popisom obrazaca dostupni su ovdje