Gudovac

Profili izraelskih tvrtki koje se predstavljaju na Sajmu

Agrovijesti
Otvoren 24. jesenski međunarodni bjelovarski sajam Fotografija: Morana Begač
Izraelske tvrke po prvi puta se predstavljaju, a neke od njih su široko poznate i prepoznate kao najbolje u područjima kojima se bave, poput navodnjavanja.

NETAFIM

Netafim je vodeća globalna tvrtka u pametnim rješenjima za navodnjavanje za održivu budućnost. Sa 28 podružnica, 17 proizvodnih pogona i 4.300 zaposlenih diljem svijeta, Netafim donosi inovativna rješenja za uzgajivače svih vrsta, od malih do velikih poljoprivrednih proizvođača, u više od 110 zemalja. Osnovan 1965. Netafim je pionir u revoluciji kapanja, stvarajući paradigme prema low-flow poljoprivrednom navodnjavanju. Danas, Netafim pruža različita rješenja – od najnovijih mlaznica za kapanje do naprednih automatiziranih sustava – za poljoprivredu, staklenike, krajobraze i rudarstvo, u pratnji stručne agronomske, tehničke i operativne potpore. Specijalizirani na end-to-end rješenja od izvora vode do zone korijena, Netafim pruža ključne projekte za navodnjavanje i staklenike, uz potporu inženjerskih usluga, vođenja projekata  i financiranja. Nerafimova vodeća tržišta rješenje pomažu svijetu da uzgajaju više s manje.

Izraelske tvrtke prvi put izlažu na Bjelovarskom sajmu

ND PROJECT

ND Project je tvrtka specijalizirana za projekte za staklenik i otvorena područja. Imaju dugogodišnje iskustvo i široko znanje na značajnim profitabilnim projektima, te investiraju i planiraju projekte kako bi osigurali njihov maksimum kako na području poljoprivrede tako i financijski. Generalni manager Noam Ze'evi je agronom za područje znanosti tla i vode. Ze'evi je dugo radio za različite vodeće tvrke za navodnjavanje u Izraelu i u inozemstvu, te je stekao veliko znanje o zahtjevima kupaca na afričkom kontinentu. Dobro je upoznat s karakteristikama, zahtjevima i uvjetima tla tog područja. 

ND Project je službeni prodavač i glavni distributor Prive, a rade na poljoprivrednim projektima i projektima pročišćavanja otpadnih voda u Istočnoj Europi i Africi. 

Njihove usluge uključuju:

 • procjene i detaljno projektno planiranje
 • tehnologije pročišćavanja otpadnih voda
 • opremu/sustave i nabavu
 • logistiku otpreme i dostave
 • projektni management
 • agronomsku podršku i poljoprivredne trening programe
 • potporu pakiranju i tržišnoj distribuciji

Izraelske tvrtke prvi put izlažu na Bjelovarskom sajmu

AFIMILK (SANO – SUVREMENA HRANIDBA ŽIVOTINJA d.o.o. – hrvatski predstavnik)

Afimilk je globalni lider u razvoju, proizvodnji i marketingu naprednih kompjuteriziranih sustava za moderne mliječne farme i management krda. Od 1977. godine Afimilk je pionir u ovom području, s uvođenjem prvih elektronskim mjerenja mlijeka. Od tada, na bazi jakih istraživanja i razvojnih grupa, tvrtka je nastavila pružati najnovija rješenja za mljekarstvo.

Sustavi tvrtke su instalirani i koriste se na tisućama farmi u 50 zemalja diljem pet kontinenata. Sa instaliranih stotina tisuća mjerača mlijeka i milijunima senzora ponašanja, Afimilk postavlja standarde u mljekarstvu i managementu diljem svijeta.

Njihova misija je da mljekarima pruže izvanredna inovativna tehnološka rješenja i opsežno znanje, ususret profitabilnijoj proizvodnji visoko kvalitetnog mlijeka.

Izraelske tvrtke prvi put izlažu na Bjelovarskom sajmu

ADAMA (DANON d.o.o. – hrvatski predstavnik)

Adama je svjetski proizvođač zaštitnih sredstava za biljke, omogućavajući i pojednostavljujući život poljoprivrednicima diljem svijeta. U Adami, poljoprivrednici su početna točka za sve. Adama nudi rješenja i usluge za kontrolu korova, insekata i bolesti koje napadaju usjeve sa više od 270 aktivnih sastojaka. Adama na židovskom znači „zemlja“, osnovni element za poljoprivredu, i predstavlja njihovu odanost prema poljoprivredi. Adama je globalni lider u zaštiti usjeva sa 3,1 milijardom dolara prodaje sa 4.900 zaposlenika i prisutna je u više od 100 zemalja. Njihov je moto: Jednostavno. Uzgajati. Zajedno.

Izraelske tvrtke prvi put izlažu na Bjelovarskom sajmu

GINEGAR PLASTIC PRODUCTS (DANON d.o.o. - hrvatski predstavnik)

Ginegar Plastic Products je vodeći proizvođač naprednih filmova za široku upotrebu u poljoprivredi, s posebnim isticanjem za pokrivanje staklenika, pokrivanja biljaka, VIF filmova i za raspon ne-poljoprivredne upotrebe.

Među Ginegarovim vodećim proizvodima nalaze se:

 • poljoprivredni filmovi za pokrivanje staklenika/plastenika
 • prekrivači za biljke na otvorenom
 • filmovi za niske tunele za prekrivanje različitih usjeva
 • mreže za hladovinu visoke kvalitete
 • barijerni filmovi za fumigaciju zemljišta sa štetnim kemikalijama (VIF, TIF)
 • vreće za teški otpad za kemijska gnojiva
 • raspon ne-poljoprivrednih primjena
 • Tehnološka stručnost + agronomski know-how

Razvojni tim Ginegar Producta uključuje sezonske agronome s praktičnim iskustvom, kao i inženjere plastike i tehničare. To je kombinacija koja daje Ginegaru konkurentnu notu. To znači da samo znamo koji su problemi uzgajivača i što mu treba da ga riješi, već također znaju kako to napraviti na najbolji inženjerski način i proizvesti. Naši plastični pokrovi, na bazi polietilena i njegovih derivata proizvode se kako bi služili različitim primjenama.

Ginegar Plastic Products opskrbljuje kupce u više od 60 zemalja, na 5 kontinenata. Hvale se da mogu stvoriti savršeni spoj između potreba kupaca, usjeva, klime i terenskih uvjeta, te pokrov koji pruža ultimativno rješenje s stalno podrškom za kupce i pomoć kako bi se osigurali najbolji mogući rezultati. Javna tvrtka Ginegar Plastics Ltd. Trguje na burzi u Tel Avivu (TASE: GNGR).

METZERPLAS (DANON d.o.o. - hrvatski predstavnik)

Metzerplas je kibuc-bazirana industrija proizvoda za mikro navodnjavanje i različitih vrsta cjevovoda – SP cijevi za hladnu i toplu vodu. PE cijevi za vodnu infrastrukturu i telekomunikacije.

Metzerplasove jedinstvene kapaljke dizajnirane su s najvećim unutarnjim filterom i inovativnim PC (Kompenziranjem tlaka) mehanizmom za precizno navodnjavanja s vodom niske kvalitete i otporne su na začepljenja.

Aplikacija kibuc poljoprivrednog iskustva iz prve ruke s malo i s nisko kvalitetnom razinom vodnih resursa dovela je do razvoja proizvoda s najnovijim tehnologijama. Svaki novi Metzerplas proizvod za navodnjavanje prolazi rigorozne laboratorijske i terenske testove prije marketinga i izvoza. Metzerplas, osnovan 1970. godine, je zadobio reputaciju za svoju izvrsnost u uspješnom spajanju tisuća sustava za navodnjavanje diljem svijeta.

Metzerplasov odjel za projekte je stručan u poljoprivredi i ključnim projektima navodnjavanja za staklenike i otvorene prostore. Metzerpas je završio kvalifikacijski proces za međunarodnu ISO 9001:2000 standard kontrole kvalitete za svaki pojedini proizvod i uslugu.

Te striktne kontrolne procedure osiguravaju da su svi proizvodi dizajnirani i proizvedeni pod strogim uvjetima kvalitete koristeći samo najbolje materijale na tržištu.

Izraelske tvrtke prvi put izlažu na Bjelovarskom sajmu

TAVLIT - IRRIGATION AND WATER PRODUCTS 

Više od 40 godina, TAVLIT opskrbljuje s visokovrijednim i inovativnim proizvodima vodeće međunarodne tvrtke u industriji navodnjavanja i vodoopskrbe te uradi sam lancima u više od 70 zemalja.

TAVLITov veliki raspon proizvoda uključuje plastične filtere, ventile, široki raspon konektora i odašiljača (Foggers, mikro prskalice) itd. Od kupovine Ein-Dor Sprinkler Company 2009. godine, njihova ponuda se značajno proširila. TAVLITove godine iskustva u proizvodnji i razvoju, poduprijeti unutarnjom kalupnom radionicom visokih mogućnosti omogućava im da brzo reagiraju i efektivno odgovore na zahtjeve kupaca. Posjeduju ISO 9001:2008 certifikat za sveukupni management kvalitete.

PLASSIM

Plassim je vodeći izraelski proizvođač plastičnih cijevi. Tvrtka je osnovana 1960. godine od strane Kibbutz Merchavia i trenutno je pod zajedničkim vlasništvom Kibbutz i Gaon Holdings (METCO). Plassim je specijaliziran za razvoj, proizvodnji i marketing sustava plastičnih cijevi za različite uporabe uključujući kanalizaciju, opskrbu vodom, drenažu, električne i telekomunikacijske kablove, distribuciju plina, industrijsku upotrebu, poljoprivredu, vodovod i drugo. 

Otvoren 24. jesenski međunarodni bjelovarski sajam

HRVATSKI PREDSTAVNICI

DANON d.o.o.

Firma DANON d.o.o. osnovana je 1992. godine. Djelatnosti firme su trgovina na veliko, malo, uvoz i izvoz te zastupanje stranih firmi. DANON d.o.o. ima ekskluzivno zastupstvo za sredstva za zaštitu bilja (herbicide, fungicide, insekticide i akaricid) i za insekticid koji se koristi u javnom zdravstvu i komunalnoj higijeni firme Adama Ltd. iz Izraela.

Osim navedenog, DANON d.o.o. uvozi i prodaje: opremu za navodnjavanje za plastenike, voćnjake, povrtnjake, ukrasne površine i sportske terene firmi: Metzerplas, Tavlit Plastics Ltd., Netafim, Plassim, NaanDanJain i Elgo iz Izraela; folije za plastenike: difuzne folije, UV stabilne i protivkapajuće s termo efektom firme Ginegar Plastic Products Ltd. iz Izraela; mulch folije firme Ginegar Plastic Products Ltd. iz Izraela

SANO – SUVREMENA HRANIDBA ŽIVOTINJA d.o.o.

SANO je najznačajnija europska marka mineralnih dodataka, premiksa, mliječnih zamjenica, koncentrata i specijaliteta za suvremenu hranidbu životinja. Proizvodi i koncepti hranidbe su na visoko inovativan i jedinstveno kvalitetan način savršeno prilagođeni životnim i proizvodnim fazama životinja.

SANO je osnovan u Njemačkoj prije 40 godina, i danas je vodeće je poduzeće na području hranidbe životinja i konzalting u poljoprivredi u Europi. Tijekom proteklih godina SANO na svim tržištima   intezivno radi sa budućnosti orjentiranim farmerima.  Glavni predmet naše suradnje je hranidba  ali i druge komplementarne  djelatnosti (Afimimilk, Fullwood), te brojni inovativni koncepti u kompleksu profitabilne proizvodnje u poljoprivredi.  U većini europskih zemalja SANO je  tržišni lider.

SANO se razvijao istovremeno i u drugim regijama, tako da je danas prisutan u 35 zemalja sa svojim tvrtkama i 7 proizvodnih pogona u Europi, Kini, te u Africi i Latinskoj Americi.

Posljednjih godina SANO je svoje aktivnosti uspješno proširio i na druga komplementarna područja kao što su projektiranje  i tehnika.

SANO također ima i farmu  u blizini Pozena (Poljska) sa 1.800 mjesta na kojoj se educiraju Sano suradnici, ali i provode određeni pokusi iz sektora ishrane i držanja životinja.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje