Maslinari

Proglašeni šampioni "Noćnjaka 2016"

Agrovijesti
Masline berba Fotografija: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Na 18. Međunarodnoj manifestaciji maslinara i uljara "Noćnjak" u subotu na večer u "Bluesun hotel Elaphusa" u Bolu na Braču proglašeni su ovogodišnji šamiponi te manifestacije a priznanja je pobjednicima uručio ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat.

Obiteljsko poljoprivredno gospodarsko (OPG) Županović Radoslav iz Kruševa -Primošten šampion je "Noćnjaka 2016" za kvalitetu pakovine ekstra djevičanskog maslinovog ulja sorte oblica, a  Božidar Šoša iz Zadra je šampion za kvalitetu otvorenog ekstra djevičanskog maslinovog ulja sljubljenih sorti, dok je za šampiona za izgled pakovine maslinovog ulja proglašen tvrtka "Dalmatinska maslina d.o.o." iz Pučišća s otoka Brača. Ovogodišnji šampion "Noćnjaka" za proizvode od maslina je  "Sympatico-Obrt za proizvodnju" iz Solina.

Vicešampinima "Noćnjaka 2016" su proglašeni: Vanja Dujić iz Kopra-Slovenija za kvalitetu pakovine ekstra djevičanskog maslinovog ulja sorte itrana, Ivica Stančić iz Sumartina -Brač za kvalitetu otvorenog ekstradjevičanskog maslinovog ulja sorte buharica i OPG Majić-Brač olive iz Supetra-Brač za izgled pakovine maslinovog ulja.

Posebna priznanja "Noćnjaka 2016." dodijeljena su Paulu Cariću iz Svirča-Hvar,  Jurici Tudoru iz Milne-Hvar,  OPG-u Mihovil Ljubetić iz Sutivana-Brač, tvrtki "Alveus d.o.o." iz Rijeke i Marku Litoviću iz Supetra na Braču. Brojnim sudionicima "Noćnjaka 2016." dodijeljene su i zlatne medalje te zlatne diplome.

Prvog dana ovogodišnje Međunardone manifestacije malsinara i uljara 17. ožujka  također su dodijeljena priznanja. Mirela Žanetić iz Splita dobila je priznanje "Pavle Bakarić" za životno djelo u maslinarstvu i uljarstvu, a Josip Mladinić iz Splita dobitnik je priznanja "Branko Škarica" za životno djelo u uljarstvu. Međunarodno priznanje "Cavelliere olio d'oliva"  pripalo je  Ivici Stančiću iz Selaca-Brač, dok  su priznanja  "Joško Niskota" uzoriti maslinar pripala Zdravku Karmeliću iz Bola-Brač,  Vojimiru Cvitaniću iz Bola-Brač i Edi Majić iz Supetra-Brač.

Priznanje uljarskoj udruzi za 2015. godinu (dodjeljuje Hrvatski centar za zadružno poduzetništvo) pripalo je Poljoprivrednoj zadruzi Postira iz Postira-Brač, a  priznanje  "Zlatno pero Noćnjaka"  dodijeljeno je Mreži TV Split.  18. Međunarodna manifestacija maslinara i uljara "Noćnjak" završava se u nedjelju, 20. ožujka.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje