Označavanje proizvoda

Proizvedeno u Njemačkoj najomiljenija oznaka u svijetu

Agrovijesti
Njemačka: Oboren novi svjetski rekord za najtežu bundevu koja iznosi 1190.5 kg Fotografija: Christoph Schmidt/DPA/PIXSELL
Izvještaj je pokazao da se danas oznaka "Proizvedeno u Njemačkoj" uglavnom povezuje s visokim kvalitetom i visokim standardima sigurnosti proizvoda.

Istraživanje reputacije oznaka "Proizvedeno u ..." na proizvodima pokazalo je da je Njemačka zemlja u koju u svijetu imaju najviše povjerenja i da se na njemačku oznaku gleda pozitivnije nego na oznake drugih država. Najmanje povjerenja potrošačima ulijevaju proizvodi s oznakom "Proizvedeno u Kini".
 
Oznaku "Proizvedeno u ..." uveli su Britanci krajem 19. stoljeća da bi odvojili svoje proizvode od jeftinog uvoza i kopija koje su napravili Nijemci, podsjeća se u izvještaju agencije Statista.
 
"Nije tajna da se ta percepcija prilično brzo promijenila i oznaka 'Proizvedeno u Njemačkoj' postala je znak kvalitete, također i zahvaljujući njemačkom gospodarskom čudu iz pedesetih godina 20. stoljeća", navela je njemačka agencija za istraživanje tržišta, prenio je portal thelocal.de .
 
Izvještaj je pokazao da se danas oznaka "Proizvedeno u Njemačkoj" uglavnom povezuje s visokim kvalitetom i visokim standardima sigurnosti proizvoda.
 
Poslije proizvoda s oznakom "Proizvedeno u Njemačkoj", najcjenjeniji su proizvodi napravljeni u Švicarskoj, EU, Velikoj Britaniji i Švedskoj.
 
Najmanje povjerenja potrošačima ulijevaju proizvodi s oznakom "Proizvedeno u Kini".
 
Istraživanje agencije Statista obuhvatilo je više od 43.000 ljudi iz 52 zemlje plus EU. Stanovnici zemalja uključenih u istraživanje predstavljaju 90% globalne populacije.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje