Novi trendovi

Proizvođač Marlbora u pregovorima o ulaganju s kanadskim proizvođačem kanabisa

Agrovijesti
Marihuana Fotografija: Thinkstock
Američki proizvođač cigareta Marlboro Altria pregovara s kanadskim proizvođačem kanabisa Cronosom o mogućim ulaganjima, izvijestili su u utorak britanski mediji. U kanadskoj grupi potvrdili su pregovore "o potencijalnoj investiciji grupe Altria u Cronos", navodi BBC.

Američki proizvođač cigareta Marlboro Altria pregovara s kanadskim proizvođačem kanabisa Cronosom o mogućim ulaganjima, izvijestili su u utorak britanski mediji.

U kanadskoj grupi potvrdili su pregovore "o potencijalnoj investiciji grupe Altria u Cronos", navodi BBC.

„Još nije postignut dogovor o takvoj transakciji i ne može se jamčiti da će takve rasprave dovesti do ulaganja ili neke druge transakcije koja uključuje dvije kompanije“, poručuju iz Cronosa.

Objava se nadovezala na medijska izvješća prema kojima Altria pregovara o kupnji Cronosa budući da želi proširiti ponudu, trenutno fokusiranu na tradicionalne pušače.

Kanada je u listopadu postala druga zemlja u svijetu koja je legalizirala kanabis za rekreacijske svrhe.

Još se nekoliko kompanija širom svijeta širi na područje proizvodnje marihuane.

Vlasnik piva Corona Constellation Brands najavio je oko četiri milijarde dolara ulaganja u najvećeg kanadskog proizvođača kanabisa Canopy Growth, što je najveće ulaganje u toj industriji do sada.

Proizvođač duhana Imperial Brands ulaže pak u britansku biotehnološku tvrtku Oxford Cannabinoid Technologies, a iz nedavnih medijskih objava saznaje se da i Coca-Cola pregovara s kanadskim proizvođačem Aurora Cannabisom o razvoju napitaka s marihuanom.

Kanadski premijer Justin Trudeau predvodio je kampanju za legalizaciju kanabisa, tvrdeći da su zakoni koji kriminaliziraju njegovo korištenje nedjelotvorni budući da Kanađani spadaju među najveće korisnike kanabisa u svijetu.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje