''Eko-friendly'' označavanje proizvoda

Proizvodi s laserskim logotipom uskoro i na tržištu Njemačke i Danske

Agrovijesti
Ekološko voće i povrće Fotografija: Thinkstock
Proizvodi s laserski nanesenim logotipom trenutno se prodaju maloprodajnim putem, kupcima u Nizozemskoj, ali se očekuje da će u bližoj budućnosti biti dostupni i u supermarketa diljem Njemačke i Danske.

Nizozemski proizvođač Bio Fresh postao je najnoviji proizvođač koji se bavi laserskim označavanjem svojih proizvoda. Unatoč tome što je prije samo nekoliko mjeseci nabavio uređaj za lasersko označavanje proizvoda, Bio Freshi već aktivno koristi tehnologiju kako bi na siguran, primjeren i ekološki način dodavao logotip na širok spektar proizvoda, uključujući organske buče, slatki krumpir, krastavce, kokos, mango i avokado.

Proizvodi s laserski nanesenim logotipom trenutno se prodaju maloprodajnim putem, kupcima u Nizozemskoj, ali se očekuje da će u bližoj budućnosti biti dostupni i u outletima supermarketa diljem Njemačke i Danske.

Oliver Hensel iz Bio Fresha objasnio je da se tvrtka zainteresirala za lasersko označavanje nakon suradnje između Laser Food i nizozemskog kolege koji je uvoznik i prodavač- Eosta.

''Organizirali smo sastanak u Fruit Logistic, nakon čega je uslijedio drugi sastanak u Biofach, a zatim otišao u Španjolsku kako bi prvo pogledao tehnologiju i razgovarao s nekim od postojećih klijenata ", prisjeća se Hensel.

"Komunicirajući s našim klijentima, otkrili smo da su svi zainteresirani za ovu vrstu tehnologije."

Do danas Hensel kaže kako je sustav postigao osobito dobre rezultate s proizvodom potpisa Bio Fresh, bundeve, što je navelo tvrtku da proširuje svoju upotrebu u širem portfelju. Sustav laserskog označavanja vrlo se dobro uklapa u ciljeve tvrtki koje se bave organskim i ekološkim uzgojem, sustav na jednostavan način eliminira upotrebu tiskanih papirnatih naljepnica za označavanje proizvoda koje stvaraju otpad.

Sustav je odobren za uporabu u EU, također je sam po sebi ekološki prihvatljiv jer dodaje oznake i logotipe obilježavanjem voćnih površina pomoću depigmentacije kroz proces koji na bilo koji način ne šteti proizvodu.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje