OKRUGLI STOL

Proizvodnja hrane u Hrvatskoj i EU - "Eko, bio, organsko - sigurno?“

Agrovijesti
Ekološko voće i povrće Fotografija: Thinkstock
O raznim aspektima ekološke proizvodnje hrane, od preciznog određenja termina do europske i hrvatske zakonske regulative te gorućeg pitanja GMO-proizvodnje, raspravljat će relevantni stručnjaci na okruglome stolu „Proizvodnja hrane u Hrvatskoj i Europskoj uniji: eko, bio, organsko - sigurno?“, koji se održava u Puli.

O raznim aspektima ekološke proizvodnje hrane, od preciznog određenja termina do europske i hrvatske zakonske regulative te gorućeg pitanja GMO-proizvodnje, raspravljat će relevantni stručnjaci na okruglome stolu „Proizvodnja hrane u Hrvatskoj i Europskoj uniji: eko, bio, organsko - sigurno?“, koji se održava u Puli sutra, 22. listopada 2016. godine u muzejsko-izložbenom prostoru Sveta srca, s početkom u 11:00 sati, u organizaciji Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj.

Uz zastupnika u Europskome parlamentu Ivana Jakovčića (ALDE) koji je kao član Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj sudjelovao u izradi izvješća  o prijedlogu uredbe Europskog parlamenta i Vijeća o ekološkoj proizvodnji i označivanju ekoloških proizvoda, u raspravi će sudjelovati Darija Musulin, načelnica za ekoproizvodnju u Ministarstvu poljoprivrede, Ana Marušić Lisac, direktorica tvrtke Biotechnicon koja se bavi certificiranjem na području proizvodnje, prerade i uvoza poljoprivrednih i prehrambenih ekoloških proizvoda, te Ranko Tadić, predsjednik udruge Eko Liburnia koja je usmjerena na jačanje eko-turizma, ekološke poljoprivrede i zaštite okoliša. Raspravu će moderirati Jelena Vitasović.

Nakon okrugloga stola bit će predstavljeni i uspješni projekti vezani uz distribuciju hrane - Mali plac s tavana iz Zagreba predstavit će Jelena Mikin, a projekt Web-tržnica baziran u Poreču približit će publici Milan Oplanić iz porečkoga Instituta za poljoprivredu i turizam. Po završetku predstavljanja projekata, sudionici će imati priliku kušati istarske delicije.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje