USAID projekt

Projekt FARMA II u BiH uključuje 40 posto žena

Agrovijesti
Žena u poljoprivredi Fotografija: Pixabay
Novi petogodišnji projekt vrijedan 16,3 milijuna dolara FARMA II, kojeg zajednički financiraju USAID i Švedska, a čiji je cilj podrška razvoju poljoprivrednog sektora, službeno je pokrenut, a u njega bi trebalo biti uključeno 40 posto žena koja se žele baviti poljoprivredom

Novi petogodišnji projekt vrijedan 16,3 milijuna dolara FARMA II, kojeg zajednički financiraju USAID i Švedska, a čiji je cilj podrška razvoju poljoprivrednog sektora, službeno je pokrenut  u prostorijama sarajevske mljekare Milkos, jedne od tvrtki koja je sudjelovala u prethodnom FARMA projektu.

Direktor Mljekare Adin Fakić kazao je kako je zadovoljan zbog nastavka projekta, te dodao da se nada kako će efekte suradnje osjetiti poljoprivreda u cijeloj BiH.

"U proteklih 13 godina investirali smo više od 40 milijuna dolara u projekte u BiH, a sada počinjemo sa FARMA II projektom kroz koji ćemo u pet narednih godina investicijama ojačati i pomoći BiH da krene u pravcu potencijalnog članstva EU. Simbolično je da je pokrenut u vrijeme proslave Dana žena i zbog toga želimo naglasiti našu želju za uključivanje velikog broja žena u ovaj projekt, čak 40 posto njih, jer su one nedovoljno zastupljene u radu i u ekonomiji BiH", kazao je Thomas O. Meliu, pomoćnik administratora USAID-a za Europu.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje