Poslovanje

Promet Ikea Hrvatske u poslovnoj godini porastao oko 15 posto, na 680 mln kuna

Agrovijesti
IKEA Fotografija: Marko Prpić/PIXSELL
Tvrtka Ikea Hrvatska je u protekloj poslovnoj godini ostvarila rast prometa od 14,9 posto, na 680 milijuna kuna, a istodobno je otvorila gotovo 500 novih radnih mjesta, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

Tvrtka Ikea Hrvatska je u protekloj poslovnoj godini ostvarila rast prometa od 14,9 posto, na 680 milijuna kuna, a istodobno je otvorila gotovo 500 novih radnih mjesta, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

U usporedbi s ostalim zemljama u kojima Ikea posluje, hrvatska podružnica je u protekloj poslovnoj godini, od rujna prošle godine do rujna ove, po rastu prodaje ostvarila treći rezultat u Europi i osmi na globalnoj razini, navodi se u priopćenju tvrtke.

Direktor IKEA Hrvatska i glavni direktor tvrtke za jugoistočnu Europu Stefan Vanoverbeke ističe da su u prošloj poslovnoj godini u Hrvatskoj otvorili gotovo 500 novih radnih mjesta.

"Kao rezultat investicije tvrtke IKEA i švicarske tvrtke Mutschler Outlet Holding, u outlet centru Designer Outlet Croatia zaposleno je oko 400 ljudi. Zaposleno je i 98 novih kolega u robnoj kući IKEA Zagreb te u dostavnim centrima u Rijeci, Splitu i Osijeku, čime je ukupan broj zaposlenika u IKEA Hrvatska gotovo 30 posto veći u odnosu na godinu ranije. Želimo i nadalje razvijati svoje poslovanje u Hrvatskoj i doprinositi održivom ekonomskom razvitku cijele zajednice", poručio je u priopćenju Vanoverbeke.

Kako navode iz tvrtke, u prošloj poslovnoj godini, četvrtoj od kada su u Hrvatskoj, prodano je gotovo 13 milijuna proizvoda, od čega je 61,6 posto činio namještaj, a 38,4 ukrasi i dodatci za dom, pri čemu je robnu kuću IKEA Zagreb posjetilo 1,8 milijuna kupaca. 

U istom razdoblju internetska stranica IKEA.hr imala je 13,8 milijuna posjeta, a putem internetske kupovine obavljeno je 43.397 narudžbi, pa je tako promet internetskom trgovinom skočio za gotovo 204 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Kako napominju iz Ikee, od transakcija obavljenih internetom, više od 40 posto ih je dostavljeno putem dostavnih centara u Rijeci i Splitu i Osijeku, kojima tvrtka želi svoju ponudu učiniti još dostupnijom što većem broju ljudi u Hrvatskoj.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje